5 причини да избереш козметика с магарешко мляко

Магарешкото мляко – неособено популярно днес, но високо ценено в Древността! Притежаващо ненадминати и подхранващи свойства, то е специално и се различава от другите млека, за което свидетелстват редица проучвания. Магарешкото мляко е хидратиращо и има четири пъти повече витамин С от краве млякото. Също така, съдържа казеин, лактоза, витамини А, В1, В2, В6, D и Е. Неговите медицински и козметични свойства са известни още от времето на Хипократ, когато самият той е писал за него, а по времето на Римската империя е използвано като медицинско средство.

Причините да изберем натурална козметика, съдържаща магарешко мляко, са много, но днес се фокусираме върху 5 конкретни:

  1. По – красива кожа на лицето

Високите нива на протеини, фосфолипиди и серамиди му придават невероятни възможности за преструктуриране, като му помагат при стягане, регенериране и изглаждане на кожата. Лекият му състав го прави идеален за чувствителна, суха кожа и кожни състояния като псориазис и екзема.

  1. Овлажнява и омекотява

При продължителна употреба магарешкото мляко по естествен начин овлажнява, омекотява и почиства кожата.

  1. Състав против стареене

Магарешкото мляко има мощен анти-стареещ ефект и лечебни свойства, тъй като съдържа есенциални мастни киселини. Тези мастни киселини намаляват появата на фини линии и бръчки и спомагат за регенерирането на увредената кожа. Той е ефективен и при лечение и успокояване на малки ожулвания на кожата.

  1. По – подхранена коса

Друг плюс на магарешкото мляко е грижата за косата. Подхранвайки скалпа, то оставя хидратирана и ревитализирана косата ви от корените до върховете. Ценните му съставки осигуряват на прическата ви блясък, мекота и свежест.

  1. Клеопатра го е избрала много преди нас

Всеки е чувал за легендарната красота на Клеопатра. Най-прочутата рецепта на изкусителката е нейната вана. Тя се къпела в магарешко мляко и мед. По този начин тя е поддържала своето здраве и сияние на кожата, косата, ноктите и очите.

Вашият коментар