5 грешки когато си слагате червило

1. Недостатъчна хидратация.

Повечето съвременни червила съдържат овлажняващи агенти, а някои съдържат дори и балсам за устни. Допълнителното овлажняване никога не вреди – особено в офиса на сухия въздух. Трик от професионалистите: нанесете плътен слой балсам върху устните си, изчакайте две минути, стиснете салфетка между устните си, за да попие излишното количество и едва след това нанесете червилото.

2. Пренебрегвате пилинга.

Нито едно червило не стои достатъчно добре върху устни, които се белят или не са меки и гладки. Особено матовото червило. Научете се да масажирате устните си всяка вечер – с помощта на мека четка за зъби, мека хавлия, спондж, пилинг за устни или дори с домашно приготвен пилинг или захаросан мед. Масажирайте с леки и нежни движения, като се стараете да не нараните устните си, след което нанесете балсам или маска за устни.

3. Молив за устни с различен цвят от този на червилото.

Някои все още помнят началото на 90-те, когато с тъмен молив за устни очертавахме краищата им, но тази тенденция все още не се е завърнала, а по-лош грим ни е трудно да си представим. Запомнете, в случая с молива за устни има само два варианта:

1. с безцветен или nude се очертават ръбчетата на устните, за да изглеждат те по-пухкави

2. молив в тон с цвета на червилото

За да не сгрешите с оттенъка, избирайте продукти на една марка и задължително носете със себе си червилото, за да сравнявате при покупка.

4. Не слагате основа.

Много от нас предпочитат да нанасят червилото на „голи“ устни. А не трябва. Няколко са неприятните моменти в този случай – оцветени зъби или цветни „стелки“ по лицето, оставени от оцветените кичури коси. Базата за устни помага да се избегне подобен козметичен гаф. За база може да послужат различни продукти – BB крем, минерална пудра или дори самото червило. За тази цел трябва само да нанесете тънък слой, след което да го попиете със салфетка, след което отново да го нанесете и още веднъж да повторите със салфетката… Така, практически след първата чаша чай, червилото ви ще стане почти водоустойчиво.

5. Техниката на нанасянето.

Не е важно дали нанасяте червилото директно върху устните или използвате четка или пръсти – винаги започвайте от центъра на устните, най-широката част от тях, след което преминете към краищата им. Така няма да се наложи да коригирате.

Вашият коментар