5 бързи начина да станете по-интересни в очите на хората

 

Вероятно всеки изпитва съмнението, че не е достатъчно интересен за хората около себе си. Това е нормално и в някаква степен здравословно, но с несигурността не трябва да се прекалява в никакъв случай. Ето какво трябва да направите, за да се уверите, интригувате събеседниците си достатъчно силно.

Следвайте интересни теми, които нямат нищо общо с вашата кариера

Забавните и интересни факти не са единственото нещо, което ще получите. Много повече – ще научите как да говорите с почти всеки и да излагате нови идеи. Разнообразявайте с книгите, уебсайтовете и темите, по които четете.

Също така, започнете да търсите за събития, на които обикновено никога не присъствате.

Позволете си месец на думата „Да“

Ако искате да станете по-интересни за околните веднага, вземете пример от главния редактор на Daily Muse Ейдриън Гранзела Ларсън Larssen. Ларсън казва, че отговаря на всяка покана, която получава, без значение дали и колко звучи непривлекателно или изтощително. Всичко това ще ви срещне с хора, места и случки, за които ще можете да разказвате.

Идеята за приемане на всяка покана може да звучи наистина тежко – особено ако сте интроверт, като Ларсън. Тя обаче се справя, като си дава твърд срок (обикновено един до два месеца). След изтичане на периода на „Да“ можете да се върнете към по-селективния си начин на живот.

Правете експерименти

Почти невъзможно е да устоите на статии от рода на „Създадох социална мрежа за един месец и ето какво се случи“ или „Трите седмици, които прекарах в ядене само на хотдог“. Това е убедително, защото хората, които вършат нестандартни неща, винаги са интересни. Следователно, да си осигурите предизвикателство, гарантирано ще ви направи по-привлекателни пред околните.

И няма причина експериментът ви да е неприятен. Емили О` Мара например, софтуерен консултант в Oracle, изяде 101 чийзбургера в мисията си да намери най-вкусния от тях. Междувременно писателят Кевин Руз документира опитите си да създаде перфектното сутрешно събуждане.

Ако обаче искате да бъдете по-интересни и по-продуктивни, помислете за по-традиционно предизвикателство. Идеите включват временно отказване от кофеин или алкохол, изключване на телефона след работа или ядене на обяд далеч от бюрото ви всеки ден в продължение на седмица.

От процеса до резултатите ще имате много какво да говорите.

Слушайте подкасти

Подкастите са пълни с изненадващи истории, подробности и факти, така че слушането им ви предоставя страхотен източник на теми. Плюс това, те са перфектната алтернатива (или допълнение) към книгите. Не можете да четете, докато разхождате кучето си или изпълнявате домакинските си задължения, но можете лесно някой епизод от забавен и интересен подкаст.

Постигането на този баланс ви дава извор на информация по почти всяка тема – което означава, че е много по-лесно да говорите с хора с различни интереси.

Научете някои нови факти

Интересните хора са склонни да знаят дреболии за всеки повод. Като бонус, подходяща, но изненадваща информация, никога не пропуска забавен отговор и може да получи добри отзиви от събеседниците.

Можете да се абонирате за ежедневен информационен бюлетин с електронни имейли за странни, но верни факти. Ще се изненадате колко е лесно да сте душата на компанията!

 

 

Вашият коментар