3 впечатляващи екопътеки около Орбита СПА хотел

Планинските дестинации имат редица уникални характеристики и в Орбита СПА хотел не е по-различно. Едно от предимставата на хотела е не само модерният СПА център, с който разполага, но и разнообразието от живописни екопътеки в околността. Без съмнение това е един лесен начин за бягство към природата, позволявайки ви да преминете спокойно в този все по-търсен и желан „режим на почивка“. Независимо дали искате да се разходите сред природата или търсите идеалното място за пикник, ние имаме 3 предложения за впечатляващи екопътеки, които със сигурност ще ви харесат.

Екопътека до местност Самоковището

Общата дължина на екопътеката е около 9 километра в посока. Началото й е от китното дупнишко село Бистрица и продължава до месността Самоковището. Разхождайки се по тази живописна екопътека ще минете през водопада Самоковището или по-популярен като Бистришки водопад. Това е и една от природните забележителности, намиращи се на територията на Национален парк Рила. На края на екопътеката можете да видите уникалния природен феномен “Морени”. Маркировката по маршрута е добра, а местата за кратка почивка са 13, като можете не само да си отдъхнете, но и да си направите пикник, благодарение на изградените огнища и маси на открито.

Екопътека и Водопади „Бохемия“

Можете да се насладите на красивите Водопади „Бохемия“ само на 1 километър от гр.Рила в посока на невероятния Рилски манастир. Екопътека „Водопади Бохемия“ е създадена от туристическото дружество в града през 2011 година. Чешма, барбекю и изградено място за отдих са кътчетата по маршрута, където можете да си починете и да се любувате на спокойствието сред природата. По тази екопътека ще видите 11 грабващи окото водопада с височина между 2 и 30 метра. Затруднение може да срещнете на първия (най-високият) и последния водопад, а за останалите има специално изградени стълби и съоръжения. Препоръчваме ви да посетите и скалния параклис на Света Неделя, намиращ се в началото на екопътеката.

Екопътека „Кръстът“

Началото на екопътека “Кръстът” е от парк „Ловен Дом“, а краят й – паметникът „Кръстът“. Цялата дължина на екопътеката е 1320 метра. Наситена с живописни пейзажи към Благоевград и панорамни гледки, на които можете да се насладите, тя определено ще ви накара да се върнете скоро и да минете отново по нея. А с пейките, които са разположени по маршрута, екопътеката без съмнение е идеална за приятна и зареждаща разходка сред природата.

При следващото си посещение не забравяйте да попитате нашия приятелски екип на рецепция за съвети, упътвания и допълнителна информация за вашата релаксация сред природата и да се възползвате максимално от почивката си в Орбита СПА хотел.

Липсва ли ви красотата на природата? Последвайте ни във Facebook и Instagram, за да се насладите на очарованието на Югозападна Рила от дома си.

Резервирайте своята презареждаща почивка в планината още сега!

Вашият коментар