10 начина да направите дома да изглежда по-скъп

За да изглежда един дом луксозен и шикозен, не винаги означава да бъде обзаведен със скъпи дизайнерски мебели. Дори и с ограничен бюджет, няколко ключови функции и продукта, всяко жилище може да придобие напълно нова визия. Екипът на онлайн магазин Мебелисто споделя ценни съвети как да направите дома си да изглежда по-скъп.

  1. Ламперия

Обикновените бели стени са скучни. Но ако се добави ламперия, дори да не е лъскава, тя ще придаде дълбочина и интересен завършек.

  1. Изкуство на стените

Ако една стена е гола, тя не дава никаква стойност на стаята. Но ако на нея се закачи картина, тогава всичко се променя. Важното е обаче тя да е с правилния размер и мащаб за стената.

  1. Вградена библиотека

Вградените конструкции изглеждат скъпи, но това е нещо, което лесно всеки може да направи и сам. Ако се инвестира обаче в мобилни рафтове, стената ще се запълни и ще изглежда много шик.

  1. Нови възглавници и кърпи

Какво има в един скъп хотел? Големи възглавници и безупречно меки кърпи. Лесен и прост трик, който може да се пренесе и у дома.

  1. Нови дръжки

За да изглежда кухнята по – добре, няма нужда от нови мебели. Вариант е да се сменят само дръжките – кожени, керамични и ярки метали са добра идея.

  1. Подчертаване на архитектурните характеристики

Ако у дома има интересни архитектурни елементи, открити греди, красиви колони, е добре да се подчертаят. Това може да стане с помощта на осветление, което да насочва погледа натам.

  1. Голям килим

Големите килими придават уют в една стая, но и могат да зонират помещението и да привлекат повече интерес към дадена част на стаята.

  1. Неутрални стени

Най-безопасно, но и ефективно решение е да се заложи на класически цветове като бежово, сиво, бяло и почти бяло.

  1. Големи огледала

Лесно е да се създаде илюзия за пространство със стратегическо разположение на огледалата. С тяхна помощ може да се удвои размера на пространството ще се внесе повече светлина в дома.

  1. Каменни плотове

Те са инвестиция, но тя ще се изплаща цял живот. Освен това каменните плотове придават изключителен лукс и класа на кухнята.

Вашият коментар