Холтер за кръвно налягане и здравословен режим за избягване на смъртоносна хипертония

Храни, които да включим в менюто си за здраво сърце

Високото кръвно налягане или хипертонията нямат никакви очевидни симптоми, освен ако състоянието е в напреднал стадии.

Признаците за изключително високо кръвно налягане включват проблеми със зрението, неравномерен сърдечен ритъм и кръв в урината. Хипертонията често е причина за сърдечни пристъпи, сърдечни заболявания и сърдечен удар.

Регулярният мониторинг с холтер за кръвно налягане и обогатяването на диетата с магнезий значително ще намали риска от хипертония и други сърдечни заболявания.

Магнезият е ключов фактор за регулирането на кръвното налягане и проучванията показват, че ниският хранителен прием на магнезий може да доведе до хипертония, но още по- тревожното е, че приемът на магнезий в диетата е по-нисък от препоръчителните понастоящем нива.

Какви храни да включим в диетата „здраво сърце“?

  • Консумирането на домати може да намали риска от високо кръвно налягане. Доматите съдържат мощния антиоксидант ликопен, който помага да се подобри здравето на сърцето. Яжте сурови домати за най-голям ефект.
  • Други храни, които са богати на хранителни вещества и са полезни за сърцето са черен шоколад, тиквени семена, бадеми, авокадо, смокини, кисело мляко и банани.

Включването на повече храни, богати на магнезий в менюто, също може да намали кръвната захар, твърдят проучванията.

Пациентите съобщават също, че получават по-качествен сън с диета, богата на магнезий.

При симптоми за сърдечен проблем или профилактично, мониторингът на сърцето е препоръчителен, а съчетан със здравословен режим, е най- добрата грижа, която можем да осигурим на нашето сърце.

Вашият коментар