Упражнения за стягане на корема

Лятото наближава и вече сме почти на прага на сезона на късите поли и панталони, впитите рокли и кроп топовете. Вероятно не е пресилено да кажем, че всяка жена си мечтае за изящно тяло, с което да привлича погледите. Когато обаче формите са недотам перфектни, обикновено дамата предпочита да заложи на по-широки дрехи с цел да прикрие несъвършенствата.

По-добрият вариант обаче е вместо да се чудим как да скрием тялото си, да помислим как да постигнем по-добра форма. В настоящата статия ви представяме няколко бързи, лесни и ефективни начини, чрез които да се постигнете плосък и стегнат корем. Не забравяйте, че добрата фигура е комбинация от спорт и правилно хранене, затова никога не залагайте само на едното.

Първото упражнение, което ви предлагаме, е следното:

  • Легнете на пода по гръб и свийте краката си под ъгъл 90 градуса като ходилата докосват пода. Хванете ръцете си и ги повдигнете нагоре да сочат тавана и след това вдигнете главата и гърба. Задръжте тялото си в тази позиция за секунда и бавно се върнете в изходната поза. Повторете тези движения 10-15 пъти и ще усетите как коремът ви постепенно започва да пулсира и да се стяга.

Второто упражнение е страничен мост:

  • Легнете настрани, с теглото си върху лакътя и предмишницата. Използвайте коремните си мускули, за да повдигнете тялото си от пода. Цялото ви тяло трябва да направи права линия от торса до краката ви. Задръжте тази позиция възможно най-дълго.

Третото упражнение е въздушно колело:

  • Поставете ръцете си зад тила. Вдигнете ръцете и краката си така, че те да не докосват пода. След това свийте десния си лакът към лявото коляно, а после – левия лакът към дясното коляно. Направете това упражнение между 10 и 15 пъти.

Друго много ефективно упражнение за поддържане на стегнат корем е въртенето на обръч по 10 минути 3-4 пъти на ден.

Както виждате, упражненията не са никак сложни. Трябва ви просто време, воля и упоритост, за да ги изпълните. Ще видите, че съвсем скоро ще постигнете желаните секси форми за лятото.

платформа за услуги

Вашият коментар