Тънкости при приготвянето на вкусни домашни палачинки

 

Домашните палачинките са една от най-любимите закуски за всеки. Гарнирани по желание с течен шоколад, мед, захар, сладко, сметана, плодове или пък солени – с майонеза, кашкавал или сирене – те са идеалната закуска за неделя сутрин, когато цялото семейство е заедно или пък специалитет за посрещане на гости на следобедно кафе.

Някои хора се страхуват от палачинките и считат, че те са трудни за приготвяне. Истината е точно обратната – всеки може да ги приготви. Стават бързо и лесно!

Домашните палачинките са най-вкусният начин да стартираме почивните дни. Те са чудесна закуска и се правят лесно. Тънкостта на вкусните палачинки е в добре разбитото с миксер тесто, в което няма бучки, в добавената супена лъжица разтопено масло, благодарение на което палачинките не залепват и се отделят с лекота от повърхността на тефлоновия тиган.

Произходът на палачинките обхваща античността, а рецепти за палачинки са включени в готварски книги най-малко от 1439 г.

Домашните палачинките не изискват специални съставки и основните са: мляко, брашно, захар и яйца. Има, разбира се, различни вариации на рецептите за палачинки: при някои се млякото се заменя с вода, при други може да е или кисело или прясно мляко, зависи от вкуса и предпочитанията. Някои добавят щипка сода бикарбонат към съставките, за един по-пухкав вид. Сместа за палачинките трябва да е разбъркана добре, но не прекалено.

Ключът към приготвянето на най-вкусните палачинки е тиганът да е загрят на точната температура. Тиганът трябва да се нагрее на 185 °C. Палачинките се обръщат само по един път. За да станат мекички и леки, палачинките трябва да се обърнат само по един път, в противен случай, има вероятност да станат твърди.

Вашият коментар