Туристически атракции, които пренебрегваме

Когато говорим за екскурзия в страната, обикновено се сещаме само за най-популярните забележителности, които обикновено са препълнени с туристи. Но знаете ли, че има и не по – малко интересни и забележителни места, които заслужават нашето внимание и които трябва да включим в туровете ни из страната. Всъщност те са и доста високо ценени от чужденците и са може би задължителна част от програмата им, когато са на посещение тук.

И ако решите да последвате стъпките им, ви съветваме да надникнете в една нова модерна платформа – Luxury Discounts, която, благодарение на затворен ексклузивен принцип, може да уговори изключително изгодни условия с хотелите, в моментите, в които те имат свободни стаи. Нейната най-нова кампания “Почивка в България” също заслужава внимание, тъй като се бори да минимизира загубите, които кризата с COVID-19 нанесе на туристическия бранш. Редица известни личности вече подкрепиха инициативата, като направиха ясна заявка, че тази година ще летуват у нас, а не в чужбина.

И тъй като България е страна с разнообразни пейзажи и много древна историята, е  естествена красотата и културното й богатство, да се срещат буквално навсякъде.

С високи скалисти върхове, в които се намират живописни планини, огромни национални паркове, където застрашени животни се скитат диво, и пясъчни плажове, които прегръщат Черно море, заедно с реликви от съветската власт, има какво всеки да открие в смелия и този красив Балканска страна . Ето и най-добрите туристически атракции в България: 

  1. Катедралата Александър Невски

Признайте си, колко пъти сте влизали в тази величествена катедрала? Колкото и да звучи странно, но дори и жители на столицата гледат на емблематичният символ като даденост и красива сграда. Но какво стои зад историята й? Как е построена? Как изглежда вътре? Знаете ли, че можете да се разхождате сред множеството сложни мозайки, стенописи и изображения на светци и ангели; огромни полилеи в декадентско злато, да се докоснете до масивната дървесина на олтара и изящните орнаменти.

  1. Крушунски водопади

Чували сме за тях, знаем колко са красиви, но колко от вас са били там в действителност? Те се намират в малко село – Крушуна, в пейзаж сред множеството карстови скални образувания. Най-високият водопад е 20 метра, а от там  тюркоазената вода се разделя на по-малки водопади и каскади над парчета варовик, образувайки нежни басейни и чудни извивки в скалата.  Една пътечка води до скрита пещера.

  1. Копривщица

Трябва да видите този град, за да усетите миналото на страната ни. Разположен в сърцето на Средна гора, историческият град някога е бил център за борба срещу османското владичество и до днес остава място на българската гордост. Градът сега е популярен сред посетителите и е музей на открито, а множеството къщи са фантастични примери за Българското Възраждане през 19 век.

  1. Паметник Бузлуджа

Този паметник е икона на брутализма и носи много история и символи в себе си. Построен през 1974 г. от българската армия, чудовищният монумент е проектиран от различни художници и творци, отговарящи за статуите през епохата. След политическите промени в България от 10 ноември 1989 г. състоянието на паметника се влошава драстично и е затворен, но става жертва на безчинства и грабежи. Все пак той е необичайна атракция за тези, които се интересуват от историята и поразителния дизайн на епохата.

  1. Тракийската гробница на Свещари

Древната тракийска гробница на Свещари е открита едва през 1982 г., когато археолозите откриват впечатляващото място под могила. Смята се, че гробницата е построена за кралска двойка от тракийското племе на гетите и датира от 3 век пр.н.е.

Гробницата е добре запазена, а богатият й интериор разкрива впечатляващи резби и стенописи. Смята се, че гробницата е уникална, тъй като не е открита друга тракийска гробница, която да има комбинация от удивителна архитектура, скулптура и картини.

Вашият коментар