Три причини да пазаруваме дрехи втора употреба

Закупуването на нова дреха определено е свързана с моментна еуфория, която продължава не по-дълго от 10 минути.

Всеки един от нас иска да изглежда и да се чувства добре в дрехите, които носи. И това е напълно нормално.

Но замисляли ли сте се какво става с всички текстилни отпадъци, след като изхвърлим поредния чувал със стари дрехи?

Истината е, че даряването на употребявани дрехи и купуването на такива има безброй много предимства, както за природата, така и за собствения ни джоб.

В следващата статия ще ви разкажем за 3 от основните предимства на дрехите втора употреба, предоставени ни от Contour.

  1. Спестява ни доста пари

Пазаруване втора ръка означава, че каквато и цена да плащате – тя е не повече от половината от оригинала.

Най-често дрехите се даряват, защото човекът, който го е купил, вече не го харесва, или даденият панталон или блуза вече не му стоят добре.

Без значение каква е причината, истината е, че можете да намерите марки като Urban Planet и Calvin Klein, които биха стрували цяло състояние нови.

Тъй като употребяваните дрехи идват от всички десетилетия, можете да изследвате модата от миналото и тази в други страни, за да изразите уникалността си.

  1. Една крачка към устойчивия начин на живот

Знаете ли, че над 1800 галона питейна вода отиват, за да се произведе един чифт дънки? Представете си колко дънки се произвеждат само от една марка…стряскащо нали?

Ако започнем да подаряваме неизползваните си дрехи и да си купуваме “нови” от магазините за втора употреба – ще намалим разхода на ценни природни ресурси. Също така, ще редуцираме количеството на вредни химикали, които попадат във водните басейни именно в следствие на текстилната промишленост.

  1. Това е система за рециклиране, която директно помага на всички във вашата общност

Тъй като живеем в общество на прекалено бедни и прекалено богати хора, за много голяма част от нас магазините за втора употреба са единственият вариант да разнообразим гардероба си и да се “поглезим”.

Тогава защо да не дарим старите си, но запазени дрехи, на някой в нужда?

Започнете да гледате на употребяваните дрехи като на система за рециклиране, която директно помага на всички в общността.

Вашият коментар