Тенденции в спортното облекло

 

Разликата между традиционното облекло за фитнес и ежедневното облекло става все по-малко забележимо, особено предвид контекста на настоящата пандемия. Индустрията за спортни дрехи предлага все повече опции, които ще позволят на хората по-лесно да съчетават свободното време и тренировките. В модата дори навлезе терминът „Athleisure“ (от англ. athlete + leisure), който включва екипи за йога, панталони за джогинг, потници, спортни сутиени, суитшърти. Все повече почитатели на спортния стил се интересуват от адаптация на гардероба си и включването на такива дрехи, които могат да се носят в различни контексти.

Търсенето на модни дрехи за йога нараства стремглаво, а продажбите на продукти, свързани с йога, се увеличават. Интересно е да се отбележи, че тези клиентите избират повече цвят в своите йога продукти. Те започват да се отказват от традиционните сиви дрехи за йога за сметка на пастелни цветове като бебешко розово, светло синьо и бежово.

Клиентите стават все по-екологично ориентирани и изискват повече прозрачност за това как е произведено облеклото, следвайки тенденциите за устойчивост. Наред с продукти, направени от органичен памук, много клиенти се ориентират и към изделия като рециклиран полиестер и нетоксични багрила с ниско въздействие. Тази загриженост се отнася и до фабриките, където се произвеждат облеклото (намаляване потреблението на енергия и емисиите, преустановяване използването на пластмаса в опаковките).

Модата от 90-те се завръща в индустрията за спортно облекло в съответствие с появата на тенденцията за спортно развлечение. Освен това експертите твърдят, че спортното облекло от 90-те години носи носталгична привлекателност за пазара на милениумите. За дамите на мода са леките и дишащи кроп топове и клинове с извивки на класически дизайн.

Друг завръщащ се продукт от 90-те години е якето тип ветровка с цветни блокове. За мъжете компаниите за спортно облекло експериментират с големи и неправилни части. Освен това се връщат и суитшъртите с качулките с големи лога и крещящите якета.

Целите тренировъчни облекла като боди – трико отбелязват все по-голямо търсене. Факт е, че все повече жени заменят клиновете с тоалети от спандекс от главата до петите. Дори знаменитости като Дженифър Лопес и Алесандра Амброзио популяризираха тази тенденция. Тук принципът е – или го харесвате или мразите.

Големите марки в индустриите за спортно облекло се изместват и създават нови продукти, за да отговорят на търсенията на потребителите във всички размери. Клиентите изискват компаниите да покажат своя ангажимент към разнообразието и приобщаването, затова вече все повече марки облекла се отказват от етикети като плюс размер и предлагат по-разнообразни модели.

Вашият коментар