Ръководство за носене на анцуг през 2020 година

Ако все още не сте разбрали, през 2020-та модните дизайнери ни препоръчват да се отпуснем и да прекарваме много повече време в лежерно и комфортно облекло. Това, което се опитваме да намекнем, е, че сезонът е доста благосклонен към спортните натури сред дамите, защото анцузите ще залеят пазара и ще са разнообразни по дизайн и кройка, така че всяка от вас да намери идеални модел за себе си.

В тази връзка, днес, ви предлагаме нашето скромно, но много полезно и интересно ръководство за това как да носите спортен екип през 2020-та без да изглеждате нито нелепо, нито твърде спортно сякаш отивате или се връщате от фитнеса. Ето няколко съвета, които категорично, ще ви влезнат в употреба:

  1. Комфортът не означава да ходите разпасана по улиците. С изключение на актуалните оувърсайз модели, за останалите анцузи е задължително да подберете точния размер, така че да ви стои стегнато и прилично така да се каже. Що се касае до оувърсайз дизайните, те не се препоръчват на по-ниските дами, защото ще ги скъсят още повече.
  2. Модерните дамски спортни екипи може и да са по-пищни от гледна точка на орнаменти и цветове, но все пак те са от онзи тип некрещящи дрехи, които седят някак универсално и еднакво на всички. Ето защо на фона им винаги изпъкват обувките и ако не ги подберете правилно, може сериозно да сбъркате с цялостната концепция за своя аутфит. В тази връзка, един чифт стандартни кецове в бяло, сиво или черно винаги е добра идея. Ако пък обичате да експериментирате, можете да заложите на обувки на висок ток с втален анцуг от велур или кокетни мокасини с долнище с ластик в глезена.
  3. Следвайте монохромната идея за комбиниране на дрехите. С други думи, придържайте се към един цвят, който да съчетаете в различните му нюанси. Ако искате да разчупите аутфита си, два тона са ок стига единият да е класически като сиво или бяло.
  4. Не се притеснявайте да съчетавате различни материи. Вече споменахме велура, например, който през тази година е тотален хит сред дамските спортни екипи. Ако искате да го внесете в своя собствен гардероб, пробвайте с горнище от велур с флорални мотиви, комбинирано с вталено долнище от тънък памук и дължина малко над глезените. Модерно съчетание през 2020-та година ще бъде и сатенът с класическия полиестер, от който се правят повечето анцузи.
  5. Не се страхувайте и от принтовете. Най-вече защото ви очаква една наистина огромна колекция от принтове сред актуалните дамски анцузи. Много популярен, например, е войнишкият принт, както и имитацията на животинска кожа. Актуални ще са и различни елементи от ретро поп културата на миналия век, както и романтични, по типично женски, декорации като цветя, сърца, точки и т.н.
  6. Може да е анцуг, но не е задължително да го носите като такъв. Вероятно сте чували, че видът на дрехата е само малка част от нейната красота. Начинът, по който една жена носи дадено облекло, е основата на визията на това облекло. Ето защо ако се движите като дама, макар и в спортен екип, нищо от вашата женственост няма да бъде застрашено, а напротив – с този небрежен стил даже ще излъчвате още повече смелост, решителност и увереност в себе си.

Вашият коментар