Причини за диабет – кампания на Пламен Маджуров и СМДЛ Кандиларов

Диабетът е сложно състояние с множество причини и може да бъде повлиян от генетични фактори, фактори на околната среда и начина на живот. Изследвайте нивата на кръвната си захар още сега, не губете време. Повече от 50% от хората не знаят, че имат това заболяване, защото в начален стадий, то няма симптоми. Диабета води до висока смъртност, ако не се открие навреме. Превенцията е много важна. Можете да се възползвате от кампанията, която организира фондация Пламен Алексеев Маджуров съвместно с медицинска лаборатория СМДЛ Кандиларов, която започва от 8 април и е до края на май. За изследване ще платите само 1 лев и е организирано от фондацията на Пламен Маджуров. Това се прави с цел колкото се може повече хора да се изследват, защото диабетът се среща все по-често дори и при деца. Колкото по-навреме се хване, толкова по-добре. Можете да направите своето изследване в обектите на Кандиларов в София, Пловдив, Варна, както и в Северна и Западна България. Можете да прочетете повече за кампанията на madzhurovfoundation.com.

Инсулинова резистентност(предиабет): Диабетът тип 2 се характеризира с инсулинова резистентност, при която клетките на тялото стават по-малко чувствителни към ефектите на инсулина. Това води до повишени нива на кръвната захар. Инсулиновата резистентност се влияе от комбинация от генетични фактори и фактори, свързани с начина на живот, включително затлъстяване, липса на физическа активност, нездравословна диета и напредване на възрастта. В почти 100% от случаите, инсулиновата резистентност води до диабет, ако не се вземат мерки.

Генетична предразположеност: Има силен генетичен компонент за диабет тип 2, като фамилната анамнеза за заболяването увеличава риска от развитието му. Въпреки това, само генетиката не е достатъчна, за да причини диабет тип 2, а факторите на околната среда също играят важна роля.

Затлъстяване: Излишната мастна тъкан е силно свързана с инсулиновата резистентност и развитието на диабет тип 2. Затлъстяването допринася за инсулиновата резистентност и нарушава способността на организма да регулира ефективно нивата на кръвната захар. Хората с наднормено тегло са предразположени към диабет.

Вашият коментар