Правила за официално облекло, които трябва да знае всяка дама

Изборът на тоалет за ресторант зависи от редица фактори: поводът, статутът на заведението, времето на деня, възрастта на жената и пр. При неуспешен поглед можете да хванете няколко странични погледа, които ще развали настроението по време на едно прекрасно забавление.

 

Така че, ние ще ви кажем какви тоалети ще бъдат подходящи за ресторант, в зависимост от повода.

 

Какво да отида в ресторант за момиче: основните правила

Можем да кажем, че не е нестандартно, когато към тоалета обуем кецове, изтъркани дънки и свободни пуловери. Това е оставило своя отпечатък в дрескода за посещение на много заведения. Днес така можем да отидем дори в музей или театър.

 

Но все пак понякога искате да се явите в цялия си блясък. А ходенето на ресторант е чудесно извинение да облечете най -добрия си тоалет. Вярно е, че когато го избирате, трябва да вземете предвид някои точки.

 

Състояние и настроение

 

Разбира се, ресторантите не публикуват правила за дрескод за своите вечери. Но в някои заведения може просто да не ви допуснат, като се позовавате на липсата на свободни маси. Но всичко ще бъде заради вашите скъсани дънки и ярка тениска.

 

Също така ще бъде доста странно, ако дойдете в Макдоналдс с вечерна рокля. В ресторант от среден клас докосването на елегантност вече е приемливо. Е, в скъпо заведение трябва да облечете красив тоалет – особено там, ако не в ресторант, можете да ходите с дълга вечерна рокля или луксозен костюм.

 

Астрономическото време

 

Ако вечеряте и закусвате в ресторант, изберете скромно облекло. Например костюм за панталон, пола с блуза, панталон и хубав джъмпер.

Запазете вечерната си рокля за тъмното. Ако дойдете в ресторант сутрин официално облечени, това е лоша форма. В този тоалет ще изглеждате така, сякаш не сте прекарали нощта у дома.

 

Сезон

 

През лятото дрехите от леки материи изглеждат много подходящи. Но рокля от фина материя изглежда малко странно през зимата. При студено време можете спокойно да носите тоалети от плътни материали.

 

Ако посещавате банкет или рожден ден, най -добре е да преминете от тежки ботуши към обувки.

Когато избирате тоалет за ресторант, е важно да вземете предвид не само сезона и статуса на заведението, но и причината. Помислете с какво е правилно една млада жена да отиде на ресторант.

 

Дата

 

Никога няма да загубите, ако носите черна рокля. Завършете визията си с подходящи аксесоари. Просто изберете едно нещо: или дължината на мини, или деколтето. Не носете червена рокля на първата си среща. Може да намекне за наличността ви. Внимавайте и със сивото. Може да изглежда твърде скучно.

 

Банкет

 

Тук е важно да се разгледа причината за банкета. Ако сте поканени на корпоративно събитие, мини рокля ще изглежда вулгарно. За такъв повод можете да вземете миди рокля в непроницаеми нюанси.

Комбинация от пола + блуза или панталон + блуза също ще изглежда добре. Ако имате красив гащеризон, можете да го носите и за корпоративно парти.

Ако банкетът е за сватба, можете да изберете почти всяка рокля. Основното е, че не е бяло или прекалено луксозно – в противен случай можете да засенчите булката.

 

Дрескодът за рожден ден е по-лесен. Можете да носите кожени панталони с бяла или цветна блуза, костюм, миди или мини рокля.

 

Празнуване на годишнина

 

Годишнината е чудесен повод за блясък! Включително тоалет с пайети. Вярно е, че ако героят на деня е на вашата възраст (и) или малко по -възрастен. За 80 -ия рожден ден на дядо ви е по -добре да носите спокойна рокля или костюм.

 

Бизнес вечеря

 

Ресторантът е и място за обсъждане на бизнес въпроси. Не можете да носите секси костюм за такава среща. Без мини, дълбоко деколте, тесни рокли и лъскави материи.

 

Идеален вид за бизнес среща

 

  • гащеризон;
  • рокля тип молив;
  • пола и блуза;
  • панталони (пола) с яке под горната част;
  • гащеризон.

 

Гала вечеря, презентация, великолепна сватба

 

Не трябва да носите рокля с огромна ефирна пола, бродирана с кристали. В наши дни елегантността и изтънчеността са на мода. Дайте предпочитание на рокля с дължина до земята. С добра прическа, обувки и чанта, този тоалет ще бъде зашеметяващ.

 

С какво не си струва да отидете на ресторант

За да избегнете осъдителни погледи и да не изглеждате смешни, трябва да се въздържате от следното:

Твърде късата рокля е най -добре запазена за клубно парти.

Много големи аксесоари. Идеално е изобщо да не използвате големи аксесоари в общата визия. Можете да носите едно масивно бижу, като брошка или гривна. Основното е, че цветът на метала върху аксесоарите съвпада. Не можете да комбинирате например златна гривна и сребърна катарама.

Големи чанти. За посещение на ресторант е по -добре да вземете елегантен съединител. Обемната чанта във висшето общество е лошо поведение.

Твърде пъстри цветове. Струва си да носите едноцветен тоалет или да използвате комбинация от два хармонични нюанса.

Ако избирате черна рокля, добавете някои аксесоари към визията. Без тях рискувате да се появите в траур. Също така ще трябва да се откажете от пухкава пола, изработка на мъниста, асиметрични подрязани ръбове по подгъва на полата.

Ако имате дълга коса, по-добре я издърпайте в прическа. Вечерният грим е разрешен, но акцентът трябва да бъде върху едно: или върху очите, или върху устните. Би било лошо да се използват прекалено наситени аромати. Лека тоалетна вода е достатъчна.

 

Заключение

Както можете да видите, има много красиви тоалети за ресторант. Костюм за панталон, в който ще отидете в институцията директно от работа, и малка рокля ще ви свърши работа. Изборът на подходящи аксесоари и токчета ще създаде очарователен външен вид.

Вашият коментар