Портокалова кожа

Целулитът не е проблем на затлъстяването, той е предимно  кожен проблем и няма никакво отношение към теглото. Целулитните мазнини са съвсем различни от мазнининте, които складираме при напълняване. Те са  по-дълбоко под кожата и тях  изгаряме  при отслабване, докато целулитните мазнини не се изгарят и са мастни клетки в кожата.

Така че и най-слабата дама може да има целулит. Целулитът засяга 90 % от жените след 40 годишна възраст и се появяват  мастни отлагания по бедрата и ръцете. У нас 78,6 % от жените страдат от целулит, които превръща нежната женска кожа в “портокалова”, спазването на диети не е гаранция за стегната и еластична кожа без дефекти и целулит. Най-често той се явява през пубертета, по време на бременността или след менопаузата.

 

Сбогом на целулита чрез храненето!   

Храните е от основно значение за предотвратяване и лечение на целулит. Доказано е, че хората с целулит (93% от жените) имат проблеми със задържане на течности, лоша лимфен дренаж, наднормено тегло, запек и / или  проблемен черния дроб/.

Природата ни е дарила и ни помага да се борим с целулита чрез богат избор от пресни сезонни храни.

Спанак, целина, тиквички, салата, лук, праз, цвекло, зеле, моркови, мандарини, портокали, лимони, ябълки, круши, грозде, зеленчуци и плодове и всички помагат за борбата с целулита.

+ Яденето на храни, богати на витамини С, Е и флавоноиди (брюкселско зеле, тиква, моркови, зеле), които са с ниско съдържание на натрий и високо съдържание на калий, ще ни помогне да подобрим циркулацията на кръвта и лимфната система.

+ Заменете месото с бобови култури (леща, нахут,) ще ни дадат по-голямо количество фибри, както и значително намаляване приема на енергия.

+ Закуски от плодове (ябълка, портокал, мандарина, грозде, ананас) и закуски между основните хранения, без риск от наддаване на теглото и за насърчаване на дренажа.

+ Почистване на черния дроб с овес, ябълки, круши, чесън и лук.

+ Заменете солта с билки за намаляване на задържаната вода.

+ Сведете до минимум, или по-добре спрете да консумирате алкохол, кафе и захар.

+ Включете  пълнозърнести храни към вашата диета.

 

С пресни сезонни зеленчуци, пълнозърнести храни и намаляването на консумацията на сол и захар можете да спрете развитието на целулита и бавно да започне да изчезва.

 

Вашият коментар