Ползата от приема на вода

С наближаване на лятото и затоплянето на времето възниква въпроса, колко вода е достатъчно да се приема на ден? И ако възрастните знаят или поне се опитват да приемат достатъчно количество течности, то децата са изправени пред риск. Въпреки, че за по-голямата част от децата това не е драматична заплаха за здравето е добре да се обърне внимание на някои основни факти.

Човешкото тяло се състои от около 60% вода която регулира телесната температура, набавя нужните количества кислород за органима, помага при храносмилането, изпълнява различни функции, които поддържат телата ни здрави. Недостатъчния прием на вода може да доведе до редица здравословни проблеми като главоболие, раздразнителност, лошо физическо състояние и т.н.

Вашето тяло се нуждае от повече вода, когато сте в горещ климат, когато сте физически активни, и ако имате висока температура. Децата се нуждаят средно между 10 до 14 чаши вода всеки ден. Тази вода може да дойде от микс от напитки и храни, които съдържат големи количества вода, като целина, пъпеши, или домати. Препоръчва се да се избягват храни и напитки с високо съдържание на калории за да се избегне риска от наднормено тегло и така един проблем да се замени с друг.

Важно е да се съсредоточи внимание върху подпомагането на децата да пият повече вода, предимно напитки без калории за да можем да подобрим статуса на хидратация, която ще доведе до това децата да се чувстват по-добре през целия ден и да са по внимателни в училище.

Кои са най-лесните съвети за приема на достатъчно количества вода прз деня
– Носете си бутилка минерална вода

– Изберете вода, вместо напитки с подсладител

– Изберете вода, вместо други напитки, когато се храните, това води и до намаляване на калориите.

– Добавете към водата сок от лайм или лимон. Това ще подобри вкуса и ще Ви накара да пиете повече вода, отколкото обикновено

Вашият коментар