Плюсове и минуси да имаш килим

Като един от най-популярните избори за подови настилки, килимът има множество предимства, за да направи дома ви по-уютен и комфортен. Но въпреки че ползите от килима са много, не е без недостатъците.

Предимства на килима
Топлина: Килимът осигурява термична устойчивост, което означава, че през по-студените сезони ще задържа топъл въздух по-дълго от другите видове подове.
Комфорт: Килимът предлага уютно и удобно място за сядане, игра и работа, предимство пред повечето материали от твърда дървесина.
Безопасност: Килимът омекотява приплъзванията и паданията, което го прави чудесна възможност за домове с малки деца.
Стилове и цветове: Можете буквално да избирате измежду хиляди стилове и цветове килими, така че вашето жилищно пространство да бъде персонализирано по ваш вкус.
Шум: Благодарение на компютрите, системите за домашно кино и телевизорите с голям екран вашият дом стана шумен както винаги. Освен че е удобен килим за подови настилки, той работи и като звукова бариера.

Недостатъци на килима
Поддръжка: Килимът често изисква високо ниво на поддръжка, като периодично дълбоко почистване на килими и редовно почистване с прахосмукачка.
Чувствителност: Килимът е много чувствителен материал за подови настилки, поради способността му лесно да привлича мръсотия и петна.
Алергии: Килимът е силно податлив на алергени като плесен, акари и пърхот на домашни любимци. Ако вие или член на семейството имате алергия или респираторни проблеми, твърда дървесина или плочки са други подходящи възможности за подови настилки.
Продължителност на експлоатация: Повечето килими се произвеждат синтетично, които обикновено имат по-кратка продължителност на живот в сравнение с други настилки. За разлика от килима, подовите настилки като твърда дървесина могат да издържат няколко поколения.
Стил и тенденции: Въпреки че килимът остава популярен избор за подови настилки, подовите настилки с твърда настилка продължават да нарастват – също така добавят повишена стойност за домовете.
Основни продукти за взимане на най-добрите плюсове и минуси на килимите
Както можете да видите, има както предимства, така и недостатъци на килимите. И в зависимост от вашите вкусове и начин на живот, може да не искате да помислите за закупуване на килим. На сайта www.e-kilimi.com ще откриете голямо разнообразие от видове килими , разгледайте ги, за да направите своя избор.

Вашият коментар