Писателката Величка Настрадинова се нуждае от помощ

Да помогнем на писателката Величка Настрадинова – за това ни призовава екипът на фондация „Човешка библиотека“. Авторката на над 20 книги за деца и възрастни и носителка на многобройни награди вече е на 83 години, с влошено здраве и живее в дом за възрастни хора.

Тя се нуждае от средства за заплащане на престоя си в дома и за закупуването на лекарства, с които да се лекува. Всеки, който има желание да й помогне, може да го направи като поръча електронното издание на книгата ú „За змейовете и вампирите, за Марта, за потомството“.

Поръчка може да направите като пишете на мейла на „Човешката библиотека“ – poslednorog -@- gmail -точка- com. Всички събрани средства ще бъдат изпращани директно на авторката.

Можете да подпишете и петицията, пусната от Пловдивското дружество на писателите, в подкрепа на идеята да ú бъде отпусната пенсия за заслуги към държавата.

Освен в литературата, Величка Настрадинова е дала своя принос и в музиката като дългогодишен преподавател по камерна музика в Пловдивското средно музикално училище и артист-оркестрант в Пловдивската филхармония.

Присъствието й в културния живот на България чрез две изкуства е ярко и човечно. Получила е признание и зад граница чрез преводи на нейни творби на немски и руски език.

Вашият коментар