Пет типично “мъжки” неща, които всяка дама може да направи съвсем сама

В Европа и САЩ през XXI век, благодарение на изясняването на комплексни понятия като “еманципация”, в множество отношения дамите вече имат всички предпоставки да се справят абсолютно сами дори и с простички ежедневни дейности, които само до няколко години са били считани за подчертано “мъжка” територия. Ето и няколко от най-съществените сред тях.

Да купи и управлява добър автомобил

Само срещу едно обикновено търсене в Гугъл на тема “преглед на автомобил преди покупка цена”, всяка дама би могла да проучи абсолютно самостоятелно възможностите и да получи квалифицирана помощ от външна фирма, дори и тя самата да не може да различи двигател от акумулатор. По този начин уверено си гарантира, че взема благонадеждно в дългосрочен план решение. 

Да наеме специалисти за електрически или ВиК ремонт

Ако допреди няколко години жените са разчитали изцяло на мъжете да поемат пълна отговорност по ангажирането на майстор за всички необходими домашни ремонти, то към днешна дата са повече от способни да се справят с тази задача сами. На помощ идват отново Интернет търсачките и оценките на потребители, както и препоръките на близки, приятели и роднини.

Да практикува професионално спорт

До не чак толкова далечното минало спортът далеч не е бил популярно занимание сред дамите нико като хоби, нито като професия. Дейности като футбол, баскетбол и хвърляне на гюле например са били изцяло резервирани за кавалерите, а дамите е можело само да ги наблюдават отстрани.

Да взема правни решения

Дамите вече са самостоятелни правни единици, които могат да гласуват, да се развеждат, да подписват документи, да купуват и продават имоти, без да имат необходимостта от мъж, който да оторизира тези техни действия.

Да работи “мъжки” професии

Жените вече са свободни да се реализират професионално в сферата, в която желаят, като на въпросите с половата дискриминация на работното място вече се обръща сериозно внимание.

Вашият коментар