Официалната рокля или защо някои хора се притесняват да я облекат при специални поводи?

Формата на тялото или защо дамите избират да облекат нещо друго пред  роклята.  Ако става въпрос за формален повод много дами в макси мода размер се притесняват да облекат подобно нещо . А и честно казано големите размери рокли са ок докъм 52 и 54 размер по българска номерация или XXXXL.  Максимум до този номер е да се изработват кройки и модели , които да са ефективни като дизайн и изпълнение. По нагоре в номерацията е добре да се изработват по размер на клиента.

Смятат за отживелица носенето им? Да има дами които мислят по този начин и свързват по скоро роклята със 60-те години на миналия век и смятат като признак на сексизъм и отживелица.  В това не липсва логика естествено въпреки, че в момента в света на модата има точно едно обръщане назад към корените на изтънчеността и елегантността. Това не пречи естествено на всеки да има собствени убеждения по въпроса. Но все пак дрехите показват и изразяват мнение- право на всяко същество.

Имат лоши спомени с рокли. Мда – всеки има лоши моменти. Всичко свързано с тях- храна, определена песен , сезон и ден от седмицата автоматично бива намразено. Така е и с дрехите в частност и роклите. Неприятно петно, залята рокля по време на важна среща или скъсана при неприятна ситуация. Въпреки това човек трябва рана или късно да се изправи срещу проблема си и да се реши да облече нещо свързано с неприятна история.

Не е подходяща за възрастта им? Да също често предрасъдък от страна на дамите над 50 годишна възраст. Реално не е толкова свързано с възрастта колкото с изменената форма на тялото. Това е решим проблем с една по разкроена и не толкова вталена рокля.

Вашият коментар