Най-честите причини за автомобилна катастрофа

Автомобилите са неразделна част от българската култура. Докато тези превозни средства внасят удобство, лукс и скорост в ежедневния транспорт, те също така са причина за душевна болка и загуба за стотиците жертви на автомобилни катастрофи всяка година. Смъртни случаи, съдебни битки, спорове, търсене на кръвнина при катастрофа… Това са неща, с които никой не би искал да се сблъсква.

Докато инсталирането на камери по пътищата може да ви помогне да докажете своята невинност след катастрофа, вашата основна цел трябва да бъде най-вече да предотвратите инцидент. Запознаването с най-честите причини за автомобилни катастрофи е от ключово значение, за да сте сигурни, че съблюдавате безопасността и за себе си, и за останалите участници в движението.

Ето това са основните причини за пътнотранспортни произшествия.

Разсеяност

Разсеяното шофиране винаги е било водеща причина за пътни инциденти. Напоследък това положение става по-лошо заради разпространението на нови фактори за разсейване, като смартфоните.

Ако трябва да направите нещо с телефона, преди да стигнете до местоназначението си, отбийте отстрани на пътя на безопасно място и продължете, когато сте готови.

Алкохол и наркотици

Шофирането в нетрезво състояние е една от най-сигурните предпоставки за пътна катастрофа. Също така много ужасни инциденти са причинени употребата на от кокаин, хероин, марихуана, тежки лекарства с рецепта и други.

Никога не шофирайте, след като сте приели каквото и да е тежко лекарство. Това включва медикаменти, които причиняват сънливост. А алкохолът е напълно забранен по време на пътуване! Да не говорим, че наркотици не трябва да употребявате никога и при никакви обстоятелства.

Превишена скорост

Превишаването на скоростта не е нещо, свързано единствено с превъзбудени тийнейджъри, които току-що са получили шофьорската си книжка. Всеки ден много възрастни хора натискат педала докрай, защото закъсняват за работа или просто искат да се приберат по-рано вкъщи.

Резултатът са автомобилни катастрофи, водещи до смърт или сериозни наранявания, включително кръвоизливи и сътресения, както и психически травми. Кому е нужно това?

 

Вашият коментар