Най -добрите материи за модно дамско облекло

 

Правилният вид плат може да направи или да провали външния вид на дрехата след като бъде създадена. Затова, когато става въпрос за страхотно изглеждащи модни дрехи, трябва да се обърне внимание на най-добрите материи. Разбира се, от значение за една дама е и да помисли и за това, кое е модерно и кое не. Удобен памучен панталон, копринена риза, кашмирен пуловер или дамски комплекти, ако материята не е точната, визията няма да е перфектна.

И така, кои са най-добрите платове на двора за модерно облекло? Ето няколко чудесни предложения.

 

  1. Памучен плат

Памукът е естествена тъкан и е един от най-добрите материали за изработване на дрехи. Освен това е дишаща материя, която е идеална за горещи дни. Затова не е странно, че е предпочитан за изработка на модерни летни дрехи, които са не само издръжливи, но и лесни за поддръжка.

За да се установи, дали една памучна материя е хубава, само трябва да се прокара ръка по повърхността. Когато тя се чувства гладка, това е добър знак и означава, че памукът е най-добрият. За да изглежда модерната рокля елегантна и перфектна, трябва да се обърне внимание и на довършителните щрихи, за да се избегне появата на бръчки по тоалета.

 

  1. Коприна

Ако някоя дама търси хубава материя с луксозно усещане, тогава коприната трябва да бъде нейният избор. Той е гладък и има този уникален блясък, който я прави толкова привлекателен плат. Коприната е перфектната материя за изработване на модерни рокли с най –добрия финиш. Днес на пазара могат да се намерят различни видове копринени платове. Коприна Шармез обикновено се използва за продукти за шалове, блузи и нощници. 

Китайският креп се отличава със специфичен грапав вид и усещане, тъканта е удобна, дишаща, но лесно се мачка.

Шифонът мека, еластична, дишаща и удобна материя, която е предпочитана за шалове.

Коприната Жоржет е много предпочитана за блузи, рокли и вечерни тоалети. Това е много издръжлива материя и въпреки, че е трудна за шиене, крайният резултат си заслужава.

  1. Сатен

Сатенът е друг прекрасен материал за изработване на модерно облекло, благодарение на луксозното си усещане. Това е най -добрият материал за изработване на сватбени и тържествени рокли. Има различни тежести на сатенената материя, а колкото е по – голямо теглото, толкова по – оформено е облеклото. Сатенът е труден за шиене плат, тъй като шевовете обикновено са нестабилни. Тъканта е толкова красива, че всички усилия си заслужават.

  1. Полиестер

Не много хора смятат, че полиестерната тъкан е идеална за модерно облекло, но за тези, които наистина разбират тази синтетична тъкан, могат да създадат най -красивата рокля. Полиестерът притежава някои уникални качества като страхотна драпировка, добра еластичност, лекота на поддръжка. Това е най-добрата материя, особено за рокля с плисета. Нищо не прави добри плисета като полиестера.

  1. Вълна

Вълнен плат се предлага в два вида. Разбира се, има грубата вълна, която обикновено се използва за изработка на одеяла и килими, а има и по-фина мека вълна, която може да направи много красиви и модерни дрехи. За най-добрата вълнена рокля, трябва да се избере само за мека тънка вълнена тъкан, която обаче не е евтина. И все пак мекотата и елегантността на най-фината вълна обикновено си заслужават цената.

  1. Смеси

Първо, когато се смесват влакна от плат, получената тъкан обикновено е с по-високо качество в сравнение с оригиналните тъкани. Смесените материи в момента са предпочитани в света на модата, когато става въпрос за модерно шиене. Повечето от тези смесени материи са достъпни и създават най -добрите рокли в модната индустрия. Такива са комбинация на лен и памук, памук и полиестер, вискоза и полиестер и така нататък. Когато сместа има перфектния материал, тя в крайна сметка се превръща в най-добрата рокля.

Вашият коментар