Може ли анцугът да бъде модерна модна дреха

Надали много хора свързват думата „анцуг“ с мода или могат да го нарекат синоним на думата „шик“. Разбира се, има много анцузи, които са готини. Освен това, предвид тенденциите и животът, който много хора водят в последните месеци, а именно – повече свободното време, хоум офис, който не изисква някакво строго облекло, както и повече свобода в съчетанието и избора на дрехи, спортните екипи се очертават като новия избор сред модната тълпа.

И ако само допреди няколко години у нас, анцугът се свързваше със стадиона, с тренировка или с облекло за децата, днес той навлиза смело на световната фешън сцена и става не само ежедневно облекло, но и дори преминава към редицата на официалните тоалети. И още една тенденция, която се очертава в последните години – днес няма граница на съчетанията. Анцуг не означава непременно тениска или маратонки като допълнителни аксесоари. Защото сега няма да е странно, ако се види комбинация с ризи, с обувки на висок ток. Анцугът не върви вече само с раница, но и с лъскав клъч или малка чанта тип „Шанел“ с верижка и масивно колие. Днес анцугът е дрехата, която определя модата, превръща се в една по-ексцентрична, неочаквана и по – лъскава модна афера.

Факт е, че още в началото на 2020 г. и в Европа, и в САЩ модните дефилета не останаха настрани от тази мода. Върхът тази година беше луксозен анцуг, а отгоре – страхотно палто. Но и тук няма граници.

Независимо дали става дума за плюшено палто върху подходящ лимоновожълт суичър и панталон, или кожен розов блейзър колан с бял кашмирен спортен тоалет, истината е, че това е супер удобно и изглежда модните икони нямат нищо напротив да го носят.

Още преди години в световен мащаб в най-скъпите колекции на известните марки анцугът беше хит. Но днес съчетанието между спортен и официален стил е на гребена на модната вълна, и изглежда тази тенденция ще се задържи още дълго, предвид стремежа на всички към комфорт.

Много дизайнери смятат дори, че анцугът може да е звездата и на най-лъскавото модно парти или официално събитие.

И не на последно по значение място – цветът. Забравете за скучните сиви, черни или тъмно сини анцузи. Днес върхът е маслено зелено, бонбонено розово, жълто. А в случай, че традиционализма за сив анцуг не ни напуска – задължително е съчетанието с голямо обемисто палто.

Модата го изисква. Затова да бъдем смели и да се водим по нея.

Вашият коментар