Машинно пране на дамаски за дивани

Докато традиционната тапицерия остава прикрепена към мебелите и изисква сложно почистване на място или професионално третиране, можете бързо и удобно да извадите подвижните дамаски и да ги сложите в пералната машина, когато се появят петна. Изпирането на тапицерията не само освежава нейния външен вид, но удължава живота и предпазва от прекомерно износване.

Ето и стъпките, през които трябва да преминете за тази цел.

Проверка на безопасността

Докато подвижната тапицерия може да влезе в пералнята, някои тъкани изискват професионално почистване. Прочетете етикета, за да се уверите, че въпросната тъкан подлежи на третиране. Ако не, се въздържайте от изпиране в пералната машина, тъй като дамаските могат да се обезцветят и да се свият.

Подгответе се добре

Предварителната подготовка помага на вашата пералня да работи по-добре. Мазнини, лосиони и други течности трудно се елиминират сами по себе си и изискват предварително третиране. Почистете ги с почистващ препарат за петна или домашен разтвор.

Не използвайте твърде много вода, защото не е добре да те подгизват. Това може да доведе до нови, воднисти петна.

Прането

Избягвайте топла или гореща вода, тъй като студената вода е по-деликатна. Не поставяйте тапицерия в сушилнята, защото това също може да доведе до свиване и избледняване. Вместо това, сушете на въздуха или сушилня. Не позволявайте на тапицерията да изсъхне напълно. По-лесно е да я поставите отново, когато е леко влажна.

Съвети и техники

Преди да сложите тапицерията в пералната машина, първо я минете с прахосмукачка. Ако имате специална приставка за дамаски, използвайте нея. И накрая, ако смятате, че няма да се справите достатъчно добре с тази времеемка и трудоемка задача, по-добре се обадете на професионална фирма за почистване.

Вашият коментар