Лесни маски за коса

Разкошните, красиви и копринени коси са мечта на всяка жена. Всяка дама иска косата й да е здрава, да се спуска с лежерно с нежни къдрици по раменете й и да оформя очарователното й лице. Но, колко е тъжно, когато косата е суха, проскубана и не оформена. И, няма изглед да сама да стане привлекателна, пухкава и копринена.

Да чакате да порасне по-плътна коса, ви се струва истинска химера. Ние ще се опитаме да ви подобрим настроението, като ви подарим частичка надежда, защото за растежа на косата са необходими някои малки подробности. А, главен помощник затова са лесните, нежни и необичайно полезни маски, за бърз растеж на косата, които всяка красавица може да направи в домашни условия.

Как маските помагат на бързият растеж на косата?

Бавно растат косите на мнозина, но някои ги устройва това, особено мъжете, които носят къси прически. Но, жените си мечтаят за къдрици, развети от вятъра и са огорчени, когато техните коси растат бавно. Оказва се, че това не е толкова голям проблем, ако се намерят верните средства за растеж на косата.

Представете си човек, който бяга бавно. На него му се иска да е пръв на финала, но силите не му стигат. И, тук на помощ идва правилното хранене, витамини, увеличаване на тренировката и специалните (забранени вещества, ускоряващи определени реакции).

Това същото се случва и с нашите коси. Финишът – това е дължината, до която трябва да порасне вашата коса. Храната е необходимият помощник за старта, тоест преди да ни пораснат дълги коси, е необходимо да се потрудим и да проведем цял комплекс от мерки, които ще ускорят техният растеж. Само водата, с която мием косата не е достатъчна, нужно е да подхраним корените на косъма, за да осигурим нужният ефект.

В резултат на някои процедури корените могат да получат подхранване, а ако то е и качествено, с витамини, те ще станат много активни, и като спортист бегач, ще се устремят към целта.

Кои продукти ускоряват растежът на косата?

Тук говорим, за необходимостта да се възбуди растежът на косъма, което може да стане чрез подхранване. И най-ефективни затова са натуралните съставки, като обожаемият лук, червен пипер, мед, канела, зехтин, кисело мляко, яйце и съблазнително вкусната горчица. Малко количество от тези вещества се добавят за подобрение на външният вид на косата. Комбинирани заедно тези съставки правят чудеса. Сега ще разгледаме, как се приготвят в домашни условия маски за бърз растеж на косата, чрез горе изброените естествени продукти.

 

Пиперено — медена маска 

Достойнствата на пиперено — медената маска са изключителни. Тя не само ускорява растежа на отслабената коса, но ще й придаде допълнителен шикозен блясък. Маската активно ще подхрани кожата на главата и ще ви отърве от омразният пърхот.

На 1 чаена лъжичка смлян червен, лютив пипер, се прибавят 4 такива лъжички мед, който предварително се разтапя на водна баня. После добре се смесват двата компонента. В зависимост от дължината на косата количеството може да се промени, но пропорцията 1:4 се запазва. Получената ядрена маса се нанася с четка по кожата на главата, втривайки направо в корените на косъма. За по-добър ефект може да увиете главата с полиетиленова шапка и кърпа да се задуши. Следете за евентуална алергична реакция и ако има такава измийте веднага главата. Маската може да престои до 20 минути, но ако решите може да я измиете и по-рано. Косата след всяка маска, както и тази е желателно да оплакнете с отвара от коприва, която сте сварили сутринта или предната вечер.

Яйчена маска с горчица

От пипера се движим към горчицата. Именно, така може да охарактеризираме следващата маска за бърз растеж на коса, която се приготвя от съставки, които има във всеки дом.

Взима се 1 жълтък, като се смесва с пълна супена лъжица захар и се прибавят на капки 2 супени лъжици масло (може зехтин или козметично). Сместа хубаво се обърква. Към същата смес се добавят 2 равни супени лъжици горчица. Получената маса е действена смес, която се нанася в корените на косата. Ако маската не ви щипе на кожата на главата, може да я държите половин час. След тази процедура задължително трябва да измиете косата с шампоан, а после да я облеете с отвара от коприва.

Луково — конячна маска

В живота едва ли, някои ще рискува да смеси коняк с лук. Но, за приготвяне на маска за бърз растеж на косата тези два продукта са много съвместими помежду си.

И така, отначало пригответе отвара от корени на репей. Корените от репей може да купите от аптеката и да приготвите отварата по рецептата, описана на опаковката. Отварата приблизително е 6 лъжички. След това я охладете, а след това започнете да създавате шедьовър, който ще ускори растежа на косата ви. Към отварата от репей, добавете една глава лук, която предварително сте настъргали или нарязали на ситно. Луковата маса трябва да бъде не по-малко от 4 лъжички. След това се добавя 1 лъжичка коняк. Маската е готова буквално след смесване на всички съставки. Сега остава да я нанесете в корените на косата. Особеността на дадената процедура е в това, че за нейното измиване е необходима само чиста вода без употребата на сапун или шампоан. Но, ако я облеете с отвара от коприва няма да сгрешите.

Маска от прах и ефирно масло от канела

Канелен прах 1 чаена лъжичка, ефирно масло от канела- 5 капки, мед – 1 супена лъжичка, кокосово масло – 1 чаена лъжичка и зехтин – 1 чаена лъжичка.

Отначало разтопете на водна баня кокосовото масло с меда, след това добавете останалите съставки. Нанесете на чисти влажни коси, покрийте главата с полиетиленова шапка и кърпа. Измийте с шампоан след 30-40 минути. Косата ви ще стане гладка и блестяща, с лек аромат на канела и ще расте бързо. Използвайте маската по 1 път на седмица в продължение на два месеца.

Глинено канелена маска

Вземете 4 чаени лъжички зелена или синя глина и я направете на каша с вода съгласно инструкциите. Добавете 1-2 чаени лъжички канела на прах, а може (по желание) червен пипер на върха на ножа.

Може да добавите подходящо за вас ефирно масло по няколко капки. След като объркате хубаво съставките, я нанесете в корените на косата. Постойте с маската 15-30 минути в зависимост от степента на поносимост (щипе). Измийте после с шампоан. Може да я, ползвате 1 път на седмица, като курсът за бърз растеж е минимум 8 маски.

Млечно — канелена маска

В кофичка с кисело мляко добавете 1 жълтък, разбийте го добре и прибавете 2 чаени лъжички канела. Нанесете маската върху чиста и влажна коса. Дръжте маската около половин час, като предварително сте поставили полиетиленова шапка и кърпа. Може само да изплакнете косата, без да ползвате шампоан. Маската се използва 1 път в седмицата в продължение на 2 месеца.

Вашият коментар