Кои са дрехите за деца, необходими във всеки сезон?

Покупката на детски дрехи е истинско предизвикателство за всеки родител. От една страна, малчуганите растат изключително бързо и неусетно. От друга, всеки родител търси модели, които да издържат на щуротиите и белите, времето и климатичните условия.

Най-често мама и тате съобразяват избора си в детския магазин според сезона. Има обаче дрехи, които без значение от времето винаги трябва да са ни под ръка. За всички тях ще си поговорим нашироко по-долу. Насоките ни ще ви помогнат да оптимизирате разходите си за детски дрехи, както и цялостната организация за предстоящия шопинг тур.

Задължителните покупки за детския гардероб

Мнозина родители предпочитат да купуват много дрехи за детето си, вместо постоянно да перат или да се чудят с какво да ги облекат, когато времето спонтанно се промени. Прекомерното изобилие в гардероба обаче съвсем не е необходимо. Много по-практичен вариант е да имате всичко нужно, както и да заложите на малък брой, но високо качество.

Все пак, има определени детски дрехи, които не бива да забравяте, докато сте в магазина. Те са необходимият минимум, към който задължително трябва да се придържате. Съберете ли го, от там насетне няма от какво да се притеснявате.

  • Връхна дреха за всеки сезон. Освен надеждно и непромокаемо топло зимно яке, е задължително да разполагате и с модел тип дъждобран за влажните пролет и есен. Така никога няма да лишите детето си от щурите игри по локвите на двора. Препоръчително е да имате и леко лятно яке. То е особено важно за по-хладните или ветровити вечери по време на морската почивка.
  • Официални дрехи. Изобщо не е задължително това да са умалени мъжки костюми за по-буйния ви син или твърде претенциозни рокли за вашата дъщеря. Спокойно можете да заложите на маркови модели, които са достатъчно представителни, за да отидете на рожден ден, семейно събиране или друг специален повод. Голяма част от актуалните дрехи за деца и бебета Guess са идеални за целта.
  • Дрехи за спорт, игри и разходки сред природата. Според типа интереси, семейните ви почивки и ежедневие изберете конкретни модели. Ако детето ви тренира професионален спорт, добре е да обмислите варианти и за студените дни през годината. Ако вашият тип почивка са по-екстремните, заложете на туристически обувки, якета и панталони.

Кои детски дрехи никога да не прибираме?

Има и дрехи, които са нужни за децата през цялата година. Редно е те да са ви винаги под ръка. Оставете ги в гардероба въпреки смяната на сезоните и силното ви желание да поразчистите и намерите малко свободно място из скриновете на детската стая.

Започваме със спортните комплекти. Анцугът е нужен целогодишно на всяко дете. Без значение на какво обича да играе, колко често е навън и какво прави у дома, това е най-комфортното облекло, с което да прекарва свободното време. Разбира се, можете да заложите дори на два чифта, особено ако малчуганът ви е спортна натура.

Дрехи за мокро време. Не е нужно да държите дебелото есенно яке през цялата година на закачалката. Лека ветровка или тънък модел, който не пропуска вода и вятър, е идеалният за целта. Все пак дъжд вали целогодишно, а за децата той не е пречка за игри и разходки.

Дългите дънки спокойно могат да се носят целогодишно. И през летния сезон те са отлична част от различни спортно-елегантни комбинации за разходка със семейството, специален повод или събиране с приятели. Към тях можете да добавите и две ризи за сина си – с къс и дълъг ръкав – и любимите блузи на дъщеря ви.

Мили родители, не забравяйте, че децата са си деца и когато се обличат, търсят не безупречна визия, а комфорт и удобство. Избирайте дрехите им според този критерий. Има време, докато малчуганите пораснат и започнат да обръщат внимание на външния вид. За сега, за щастие, емоциите са техният приоритет!

Вашият коментар