Кога да извикате пътна помощ

Ако има едно нещо, с което всички шофьори на автомобили могат да се съгласят, то е, че повредата на колата е най-досадното нещо, което може да се случи, когато шофирате. Особено когато бързате да стигнете до работа или по-лошо – в средата на нищото сте.

Истината е, че дори новите и най-надеждните автомобили имат своите лоши дни, могат да ви изневерят и да ви оставят безпомощни край пътя. А най – вероятно последното нещо, което бихте искали, е да не знаете какво да направите.

Ето отговорът – обадете се на пътна помощ. Тя може да ви бъде в помощ във всяка ситуация:

  1. Вие сте участвали в пътнотранспортно произшествие и колата ви е сериозно повредена 

Ако не сте виновни за случилото се, може да изискате от собственика на другото превозно средство да осигури изтеглянето или услугите, от които се нуждаете.

  1. В средата на нищото сте

Имате спукана гума и не носете резервна със себе си. Най-доброто решение е да се обадите на пътна помощ, които да дойдат, за да ви изтеглят до най – близкия сервиз или до дома ви.

  1. Имате проблем

Може да е с двигателя, стартера, накладките…. Ако сте на път и изпаднете в подобна ситуация, най – доброто нещо, което може да направите е, да се обадите на пътна помощ и да помолите за съдействие.

  1. Искате превозното средство да бъде изтеглено от определено място

Ако имате стар автомобил, който няма да карате и не ви трябва, трябва да го махнете от паркинга и да бъде бракуван. Ето в този случай пътна помощ е идеалното решение.

  1. Имате проблем с колата и не знаете какъв е

Ако усетите, че има проблем с колата, но не сте сигурни какво е и се притеснявате, че не може да шофирате безопасно, и спешно трябва да бъдете транспортирани до сервиз, се нуждаете от пътна помощ.

Вашият коментар