Как се избира най-добрия подарък за майка?

Търсите подарък за мама? Ето няколко съвета, чрез които можете да почерпите вдъхновение и които ще ви помогнат да зарадвате един от най-скъпите хора в живота си.

Запазете интригата

Не разваляйте изненадата, като я питате какво иска. Най-вероятно тя ще каже нещо от рода на: „О, не се тревожи за мен. Само да прекарвам време с теб е достатъчен дар.” Вместо това свършете малко шпионска работа, за да разберете какво й харесва.

Грешка е просто да се отправите към магазина и изберете какъвто и да е парфюм, например – огледайте се около личните й вещи и вижте какво носи сега. В коя бутилка липсва най-много парфюм? Това е този, който тя използва редовно.

Можете да я изненадате с бутилка от любимия й аромат, когато знаете какво харесва. Около Деня на майката и Коледа универсалните магазини редовно ще предлагат пълни комплекти с аромати, които включват малки подаръци при покупка.

Можете също така да потърсите подходящите лосиони или комплекти за баня.

Обърнете внимание на списанията, които чете, и артикулите за продажба в списанията, за които е говорила. Изразила ли е интерес към конкретен продукт в телевизионна реклама? Има ли филм, който е ходила да гледа многократно и за който просто въздиша, когато говори за него? Това са всички улики, които тя дава и ако обърнете внимание, можете да я изненадате.

Книгата винаги е вариант

Ако мама обича да чете, книгите винаги са голям хит. Погледнете купчината й „предстои да бъде прочетена“ или „вече прочетена“, за да видите какви видове книги обича да чете и след това изберете нещо в този жанр.

Ако знаете, че тя има любим автор, можете да се свържете с този автор (повечето имат уебсайтове, позволяващи на феновете да се свързват с тях) и да поискате подписан екземпляр, например.

Ако има еклектичен вкус към книгите, можете да й дадете сертификат за подарък в любимата й книжарница. Тъй като много книжарници имат кафене с всякакви напитки и сладки лакомства, можете да добавите карта за това и да й подарите спокоен ден за разглеждане на книги и отпиване на любимото й лате.

Цветята са любов

Букетите от цветя винаги са добра идея, а розите са цветя, които са глобален символ на любовта. Ако не знаете кои са любимите цветя на майка ви, разгледайте къщата й навън за видовете цветя, които е засадила.

Вътре погледнете произведенията на изкуството на стената, за да видите дали има някакви конкретни цветя, включени там. По този начин често можете да вземете улики за предпочитанията на цветята.

Сладкото също

Храната винаги е голям хит сред майките – особено шоколадовият вид – но има правилен и грешен вид шоколад, който да й купите. Не искате да давате ядки, нуга или карамел, ако тя не харесва нищо от това.

Ще искате да разберете кой е любимият й шоколад и да купите от него. Можете да поставите шоколада в прекрасна кошничка, пълна с други лакомства, или в кошница, покрита с листенца от рози – просто малки неща, които стоплят сърцето.

Рождени камъни, диаманти и бижута

Какъв сладък подарък за мама или баба! Колието с диамантено родословно дърво във формата на сърце ще се превърне в любимото им бижу.

Бижутата са друга страхотна идея за подарък за Деня на майката или Коледа и е трудно да сбъркате с бижута, освен ако не й дадете нещо, което тя не носи. Много майки не обичат да носят определен тип бижута или определен стил. Искате да разберете какво й харесва, като разгледате снимки на бижутата, които е носила.

Колиета и обеци винаги са добра идея и можете да изберете бижута, които говорят за нейните интереси. Можете също така да купите красив пръстен, изписан със специално послание.

Диамантите са вечни, елегантни бижута, на които майките ще се радват, особено ако търсите това бижу, което е специално за нея. Можете да намерите диамантени колиета под формата на ноти, сърца, делфини и други.

Е, вдъхновихте ли се вече за идеалния подарък?

Вашият коментар