Как женският парфюм влияе върху мъжете: говорят учените

Скъпи жени, мислите ли, че на мъжете не им пука за вашия парфюм? Помислете отново! И вижте констатациите на експертите, които решиха да проверят прякото въздействие на изкусителните дамски парфюми върху силния пол.

 

Ето и резултатите от проучване сред 463 господа с водещ автор д-р Алън Хирш. „Приятните аромати могат действително да стимулират части от мозъка, пряко свързан със сексуалното желание „, обяснява той.

 

84% смятат, че парфюмът има властта да ги включва или изключва.

Тези аромати са свързвани с емоционалния апетит. Много от тях напомнят на моменти от детството или просто на някакви приятни изживявания. В този смисъл, парфюмите работят върху подсъзнанието. Това важи особено много за флоралните и природни мотиви.

 

36% казват, че невероятните аромати ги карат да се побъркат на първата среща

Той вече е пленен от външния ви вид, но носенето на парфюм показва, че правите нещо специално и чувствено за него. По този начин ароматът може да повиши чувствата и емоциите. Той дори може да промени нашите възприятия в ранните дни на запознанствата.

 

81% смятат, че ароматът на жената може да повиши общата й привлекателност

От епохата на пещерните хора, човешкият мозък е свързан с обонянието. Тялото всъщност излъчва

миризми, които ни подтикват да се свързваме и да търсим плодотворни партньори. По тази причина не бива и да се прекалява с парфюма – той трябва да е само допълнение към естествената ни миризма.

 

35% биха легнали с жена, само защото мирише хубаво

Ароматът е най-бързият начин да се включи и промени и настроението на човек“, казва д-р Хирш. Вашата миризма притежава силата да го възбуди. Помислете за парфюмите като съблазнителна любовна игра и експериментирайте с различни смеси, за да го подтикнете и да иска повече.

 

42% казват, че са фантазирали нещо, свързано с женски парфюм

Е… накарайте го да помечтае за вас!

 

55% казват, че техните приятелки рядко прекаляват при нанасянето на парфюм

За да сте сигурни, че не прекалявате и не отблъсквате със силен парфюм, се придържайте към вашите основни за тази цел точки китки, лакти, врат, колене, зад ушите. Топлината на кожата бавно ще освободи аромата във въздуха, докато се движите.

 

Експертите припомнят, че обонятелните рецептори в мозъка отслабват за повечето миризми след около 15 минути. Това означава, че не винаги можете да се доверите на носа си и може да не разберете, ако се прекалили. Достатъчни са по едва или две капки на всяко едно от тези места сутрин или вечер, преди да излезете от вкъщи. Не се парфюмирайте на всеки кръгъл час.

 

Според учените, жените се класират по-напред в резултатите, когато са на интервю за работа. Ето ви достатъчно причини да си подарите един страхотен нов парфюм още днес!

Вашият коментар