Как да спестим пари от сезонните намаления

 

Летният сезон вече приключи и традиционно търговците започват да предлагат своите сезонни артикули на по – ниски цени. Сега е идеалното време да се сдобием с желан уред, екипировка или дреха на много по – ниска цена спрямо тази, която е била обявена преди няколко месеца. У нас все още хората нямат  навика да пазаруват извънсезонни артикули, което е голяма грешка. Какво правим обикновено? Идва новия сезон и се втурваме да купуваме якета, здрави обувки, дебели пуловери, точно преди сезона. А търговците това и чакат. Сега е момент, в който нивото един човек няма да иска да се лиши от необходимите му аксесоари и дори и да плати по – висока цена, ще ги купи.

Това важи не само за дрехи, но и за уреди, домакински стоки, техника….Особено техника. В момента, в който излезе  нов телефон, например, той става хит и всички искат да го имат сега, на момента. А само след няколко месеца той ще струва по – малко.

Но да се върнем на намаленията. Ако искате да спестите средства и да се радвате на нещо по – скъпо, ексклузивно и много желано, макар и след няколко месеца, купете го сега. Има случаи, в които някоя стока може да бъде ваша дори на 70% по – ниска цена. И това ако не е добра оферта! Пестите и си имате мечтаната рокля, обувки, спортен артикул или телевизор….

Ето за какво да се оглеждате в края на сезоните, за да се възползвате изцяло от намаленията.

Мода и аксесоари

Важно е да се каже, че ако една дреха е намалена повече от половина, например, не е задължително да я купувате. Премислете – дали няма да демоде, дали има нещо, което ви притеснява (сега сте в еуфория, но след това може да съжаляват). Вижте размера – ако едва влизате в нея, не я купувайте с идеята – това ще ме стимулира да отслабна, скоро няма и да си спомняте за нея.

Когато пазарувате обувки, взимайте класически модели, които са непреходни и знаете, че ще може да ги носите и следващ сезон. Пробвайте и двете обувки, често пускат намалени последни бройки или такива с дефект. Ако не са ви удобни – забравете за тях, няма смисъл да се мъчите, защото са обувки от еди каква си марка.

Техника и спорт

Когато купуваме техника, разбира се, че искаме най – новото, иновативно и модерно, което е на пазара. Но истината е, че има уреди, които не се променят толкова бързо и дори и след няколко месеца няма да има нов модел. Или ако има, той ще бъде не много по – различен.

По отношение на спортовете, ако пазарувате в края на лятото, може да купите много изгодно сега палатки, принадлежности за гмуркане или плуване, за колоездене. Това са спортове, които свързваме традиционно с лятото и често търговците избират началото на дъждовния сезон, за да ги намалят.

За дома

Ако се радвате на градина, началото на зимата е времето да се сдобиете с хубав хамак, мебели, тенти или инструменти и машини.

Когато говорим за сезонни намаления обаче, не си мислете как ще тръгнете да обикаляте магазините в търсене на най-добрата оферта. Истината е, че онлайн  магазините предлагат не по – малко атрактивни и изкушаващи промоции. Следете внимателно акциите им и се абонирайте за техните бюлетини. Така със сигурност няма да изпуснете нищо.

И след като сме в сезона на намаленията, сте спестили достатъчно и сте спокойни за финансовото си бъдеще, нали? Но ако все пак имате нужда от финансова помощ, не се притеснявайте. До вас винаги има доверен партньор, на който може да разчитате.

ПРОФИ КРЕДИТ България са винаги насреща и ще ви помогнат да изберете правилния за вас бърз заем, благодарение  на разнообразните продукти и гъвкави предложения. А най – хубавото е, че  още в процеса на кандидатстването може да се възползвате от съветите на специалистите, с които да изберете най – подходящия за вас.

 

Вашият коментар