Как да си направим римски сандали у дома?

Римските сандали винаги са били на мода и можете да ги откриете във всеки един добър магазин за обувки. Но защо не опитате да си ги направите сами?

Ако сте от момичетата, които определено искате да имате римски сандали и ги намирате за изключително удобни и модерни, то в следващите редове ще ви представим стъпките, по които трябва да преминете, за да си направите римски сандали.

Необходимите материали, които трябва да имате са: парче кожа, кожени ходила, лепило за обувки, стелки, ножици, химикалка, нож, кожена дантела и картон.

Първо трябва да изрежете от картона две равни части и да ги поставите на пода. След това поставете единия си крак на картона и очертайте стъпалото си с химикалка.  Бъдете сигурни, че точно сте очертали стъпалата си. Направете го и с другия крак. След това очертайте няколко пъти основната линия, така че да изпъкне.

Изрежете шаблоните и ги оставате на страна. Вземете кожените парчета и поставете шаблоните върху тях. Изрежете кожените парчета с помощта на нощ по шаблоните.  След това изрежете стелките, като ги поставите в кожените ходила и сте сигурни, че са по-малки от тях, за да се съберат в ходилата.

След като изрежете и стелките по модела на кожените стъпала, то пробийте кожените стъпала и прокарайте дантелата. Отрежете от нея 4 парчета.

След това се опитайте да залепите стелките и ходилата, като използвате обущарско лепило. След това прокарайте връзките около кожената дантела и завържете около прасеца. След като го направите, то можете да украсите сандалите с някакви пайети или каквото друго ви харесва.

Източник: kapere.com

Вашият коментар