Как да се грижим за кожата през зимата?

С всеки изминал ден, зимата наближава, а с нея и студеното време. Много често то може да окаже негативно влияние върху начина, по който изглежда кожата Ви и цялостното ѝ състояние. Появяват се признаци като зачервяване, сухата, дразнене. Затова, ако не сте от късметлиите, които ще прекарат следващите месеци в някоя топла страна, в тази статия сме подготвили няколко полезни съвета как да запазите кожата си здрава и блестяща в студеното време. Вижте кои са те:

Нов сезон, нова козметика

Времето е един от факторите, които оказват сериозно влияние върху кожата, затова е хубаво да променяте козметичните продукти, когато настъпи нов сезон. През зимния сезон, обикновено кожата на лицето и тялото има тенденция да губи хидратация. Козметика, която сте използвали до този момент, може би няма достатъчно силни хидратиращи свойства, които да се справят със сухата, излющването, дискомфорта. Ако вие също усещате подобни признаци, вземете крем за лице и лосион за тяло, които имат силно подхранващо и омекотяващо действие.

Използвайте нежни измиващи продукти

Още един полезен съвет е да използвате нежни измиващи продукти. Голяма част от традиционните сапуни и душ-гелове съдържат агресивни съставки, които могат да изсушат допълнително и да раздразнят дехидратираната кожа. Затова изберете продукти за лице и тяло, които имат максимално изчистен и натурален състав. Те са по-грижовни,, така че на да чувствате дискомфорт и опъване след измиване. Търсете продукти, които не съдържат аромати, алкохол, парабени, силикони. Хубавото е, че на пазара може да намерите качествена българска козметика с натурални съставки, която е подходяща за всекидневно използване.

Не прекалявайте с горещите душове

Когато температурите навън рязко спаднат, е много изкушаващо да си вземете дълъг горещ душ. Използването на прекалено топла вода обаче, допълнително дехидратира кожата. Скоро след като излезете от банята, ще забележите белещата се кожа, зачервяване и дискомфорт. Затова експертите съветват въпреки изкушението, да използвате по-хладка вода. Как да разберете дали температурата на водата е подходяща? Пробвайте първо с ръка и ако се появи зачервяване, значи е твърде топла.

Не забравяйте устните

Един от най-чест срещаните проблеми през зимата, това са напуканите и сухи устни. Освен че не изглеждат никак красиво, могат да бъдат и доста болезнени. Затова Ви съветваме да използвате подхранващ балсам за устни по няколко пъти на ден и винаги преди да излезете навън. За да се отървете от излющените парчета кожа, използвайте ексфолиант за устни, но не прекалявайте. Твърде честата му употреба може да пресуши нежната кожа на устните.

Избирайте меки материи и удобни дрехи

За да осигурите комфорт на кожата на тялото, най-добре е да носите удобни дрехи от меки материи. Твърдите грубите материи може допълнително да раздразнят сухите ви колена или пък лакти, например. Затова не подценявайте избора на тоалет, не само за да изглеждате добре, но и за да се погрижите за комфорта си през студените дни.

Крем за ръце

В студените дни, кожата на ръцете често е потърпевша, особено когато се налага да свалите ръкавиците си, за да използвате телефона, например. В резултат на това ръцете стават груби и сухи, а това не е никак приятно. Съветваме Ви да заложите на дълбоко подхранващ крем за ръце, който да държите на бюрото в офиса или пък в дамската си чанта. Той определено ще Ви спаси от сухотата и болезненото усещане, а Вашите ръце ще Ви бъдат благодарни.

Това бяха 6 полезни съвета как да се грижите за кожата през зимата. Следвайте ги и ще забележите разликата. Кожата Ви ще бъде здрава, хидратирана и блестяща, а Вие ще забравите за дискомфорта.

Вашият коментар