Как да различите добрия брокер?

Когато търсите брокер, с който да работите при закупуване или продажба на имот, можете да разчитате на съвети от членове на семейството си, приятели и колеги. Хората искат да си мислят, че брокерът, с когото някога са работили, е най-добрият в бизнеса – в крайна сметка с това се успокояват, ако по време на процеса са имали някакви проблеми. Но често това не е така.

Ако пък решите да поемете нещата в свои ръце, то е по-добре да се доверите на специалисти в сферата на изкупуване на имоти.

Наистина надеждната препоръка може да ви спести време, проблеми и пари. И така, как да различите добрия брокер, на който да се доверите. Въоръжете се със солидна информация, а не само с мнение втора ръка. Задавайте правилните въпроси. 

Добрият брокер е квалифициран специалист. Това означава да притежава всички необходими лицензи и регистрации, много работа на университетско ниво в областта на финансите и много опит. По-добре е да направите проучване по-рано, вместо да съжалявате по-късно. 

Добрият брокер знае силните си страни. Той знае какво прави най-добре и познава онези, които биха могли да свършат останалото перфектно. Не толкова добрият брокер ще се опита да ви убеди, че знае всичко за данъчното законодателство, планирането, счетоводството, застраховката и т.н. Ако някой твърди, че знае всичко, почти можете да се обзаложите, че не знае нищо толкова добре.

Добрият брокер задава добри въпроси. Несъмнено финансовият съветник не може да ви даде твърде много съвети, без да знае повече за вас, вашите финансови цели и очаквания. Това изисква умения за активно слушане и водене на диалог. Добрите брокери ги имат в изобилие.

Добрият брокер ви кара да се чувствате по-умни. Това означава, че след телефонен разговор или лична среща ще се чувствате, че знаете повече и вече сте по-подготвени, по-уверени. След разговор с не толкова добър брокер ще се чувствате объркани.

Вашият коментар