Как да продадете колата си бързо

 

 

Ако човек търси начин да продаде автомобила си, трябва да е готов на доста търпение и упоритост, за да получи справедлива цена и да реализира успешна сделка. Преди да бъде затворена една подобна покупко – продажба има толкова много стъпки, през които трябва да се мине. На първо място да събере всички необходими документи (свидетелство за регистрация на МПС (малкия талон); документ за сключена задължителна застраховка “Гражданска отговорност”; талон за технически преглед или удостоверение за периодичен преглед за техническа изправност; валиден международен сертификат за “Гражданска отговорност” – “Зелена карта” (при пътуване извън страната); талон за платена винетна такса (при пътуване извън града); да намери ефективен начин за реклама пред потенциални купувачи, както и да провери цената, която би могъл да иска.

В случай, че собственикът няма време или не иска да се занимава с подобни бюрокращини, може да се обърне към фирма за изкупуване на автомобили. Обикновено подобни компании приемат да купят веднага коли, които са произведени след 2000 година, без значение на марката. А най- хубавото е, че дори няма нужда да се кара никъде, просто експерти ще дойдат на място, ще я огледат и  ще предложат цена въз основа на годината, в която е произведен автомобила, както и на база на това дали има някакви дефекти по него и съответно дали биха могли да се поправят, както и колко ще струва това. Важно е също да се установи цялостното състояние на автомобила и дали е марка, която е много търсена, или  напротив,  към която няма голям интерес.

Най-важно е, че с този тип продажба човек пести време, нерви, не се занимава с търсене на канали, по които да предлага колата и че няма да трябва да показва автомобила си на десетки потенциални купувачи, да повтаря едни и същи неща по няколко пъти, да отговаря на безумни, понякога въпроси….

Просто купувачът получава най-доброто, на най-добрата цена.

Вашият коментар