Как да подготвим организма си за наближаваща зима?

Есенно-зимният период е известен като сезона на настинките, грипа и лошото настроение. Слънчевите дни драстично намаляват за сметка на дъждовните, а резките температурни промени могат наистина да повлияят негативно на тялото и ума ни.

В следващите редове ще ви споделим няколко лесни съвета как да се подготвите за наближаващите студени месеци.

Осигурете си добро хидратиране

Един от най-добрите подаръци, които можем да направим за организма си през цялата година (но най-вече в студените месеци) е да поддържаме организма си добре хидратиран. Водата спомага за изхвърляне на токсините от тялото ни и активизира производството на лимфа, която е наситена с бели кръвни телца.

Съвет: Парче лимон в чашата с вода пък ви дава така необходимата доза витамин С.

Наспивайте се добре

Важно е в преходните сезони, когато денят се скъсява или увеличава, както и през студените месеци да давате на организма си достатъчно време за почивка и възстановяване. Ще се изненадате от магическо подмладяващо действие на нощния сън върху тялото и организма ви!

Съвет: Опитайте се да държите мобилния си телефон извън стаята, в която спите – научно доказано е, че „смарт“ устройствата влияят пагубно на съня.

Хранете се правилно

Правилното и балансирано хранене активно спомага за по-леката адаптация на организма ни към студеното време.

Наблягайте на храни, богати на: витамини А, В6, С, D и Е, желязо, селен, цинк, фолиева киселина, както и храни-естествени антиоксиданти (боровинки, моркови, броколи, чушки и други).

В случай, че липсата на достатъчно слънчева енергия понижава драстично тонуса ви и ви кара да се чувствате подтиснати и депресирани – тук може да намерите 4 билки, които могат да ви помогнат в борбата с хроничното лошо настроение през есенно-зимния сезон.

Не изпускайте слънчевите лъчи

Наличието на витамин D в организма е важно за укрепването на имунната система, така че се опитвайте да излизате навън всеки път, когато слънцето изгрее, било то и за половин час.

Съвет: През зимните месеци може да приемате витамин D и на таблетки.

Накрая, грижете се за доброто си настроение ежедневно, не допускайте негативни мисли и хора близо до вас, бъдете в синхрон със себе си.

Гленфидих

Вашият коментар