Как да изберете перфектната рокля за своята фигура

На теория, купуването на рокли е една невероятна емоция. Влизате в магазин на Mango (или посещавате даден уеб сайт в интернет), избирате рокля с разкошен цвят или модел, който ви харесва, намирате вашия размер и това е!

Но има и още. Истината е, че намирането на рокля, която практически е направена за вас, е свързано с възприемане на вашия тип тяло и неговото подчертаване.

Eто и кои характеристики на собственото си тяло трябва да имате предвид.

Сочни бедра

За жени с форма на круша и с пълни бедра роклята не трябва да бъде по-къса от сантиметър или два над коляното.

Добавете ширина към горната част на роклята с хоризонтални ивици и ярки смели цветове, докато запазвате долната половина в тъмни цветове. Ще изглеждате в по-добра форма, ако роклята ви е от две части.

Широка талия

Ако сте с ябълкова форма и с широка талия, може да искате да „удължите“ торса си и да привлечете вниманието далеч от кръста. Избягвайте дебелите колани, пристегнати около талията, и вместо това изберете верига или колан, закопчан ниско на бедрата.

Помислете и за това да подчертаете раменете си. Създаването на илюзията за по-голяма ширина в тази област ще направи всичко под нея да изглежда по-тясно.

Малък бюст

Ако не сте надарени с големи гърди, избягвайте дълбоките деколтета. Вместо това изберете рокли с пайети или други украшения, за да добавите повече обем в горната част на тялото си. Огромните колиета са много популярни в момента.

За да привлечете малко внимание далеч от бюста си и да балансирате визията на тялото си, изберете рокля с пола, която пада на един или два сантиметра над коленете.

Тънка фигура

Пуловер или плетени рокли са страхотни варианти за по-слаби жени. Можете да добавите слоеве към роклята си, например жилетка или модерно яке, за да ви придадат малко повече обем.

Можете също така да добавите дебел колан, за да придадете на талията си повече широчина.

Не забравяйте да акцентирате върху положителното в себе си и не се обсебвайте от негативното. Ако се обличате уверено, ще изглеждате и ще се чувствате красиви!

Вашият коментар