Как да изберем туника? Предложения за перфектен външен вид

Дамската туника не е нищо повече от по-дълга блуза или риза. Може да се носи и върху дънки или друг панталон. Предлага се в много варианти. Може успешно да създаде спортна стилизация, а ако е правилно стилизирана, ще бъде идеална за по-официален или елегантен повод. Много често се комбинира с клин, а през лятото се носи като къса, но много удобна рокля. Ако обаче изберем туника тип риза, ще създадем класическа визия за много поводи. Освен това напоследък все по-модерни са плетените туники, които могат да се носят с дебели чорапогащници и ботуши, благодарение на които ще се създаде тоалет, подходящ за есента.

Туниките с oversize кройка могат да се завържат на талията с голям колан. Ще запазим пропорциите на фигурата и ще подчертаем талията. Можете да я комбинирате с яке, което стига до ханша. За това, капани или работници малко над глезена ще бъдат страхотни. Ако мечтаете да освежите гардероба си и да внесете нови елементи, не пропускайте да посетите секцията, където ще намерите  дамски туники от Евиза. Има огромен избор не само от кройки, но и от цветове.

Уникалността на туниките

Могат да се носят не само когато сме тръгнали към фитнеса или есенна разходка. През лятото те създават интересни и много оригинални стилизации. Ако някой харесва бохо стила, лека туника, леко по-голяма, с бродирани декорации ще бъде добър избор. Можете също така да изберете кройка с ресни или флорални мотиви. Освен това през лятото са много модерни тези с разголени рамене, в стил модните испанки. Но за тези жени, които не се чувстват комфортно в къси дрехи, препоръчваме да носят изключително модерни през този сезон шорти, които ще го направят малко по-спортен, но и много по-удобен. Туника също ще бъде полезна, когато отивате на плаж. Най-добре е да е от лен, т.е.много дишаща материя, която може да се облече веднага върху бански. Може да се използва и като рокля на празнична вечеря. Важно е, че този елемент от гардероба ще бъде подходящ и за офиса. Лицето на туниката може лесно да се превърне в официален тоалет, като се съчетае с панталон тип кюлот и обувки на нисък ток. Освен това е задължителен елемент в гардероба на всяка бъдеща майка.

Как да изберем туника за вашата фигура?

Много хора смятат, че туниките са доста проблематични за носене. Не е съвсем ясно с какво да ги съчетаем, каква дължина да изберем и дали да се спрем на прилепнала и подчертаваща фигурата или на oversize, свободна и удобна версия. Важно е да се обърне внимание на състава на материала при избора му. Памукът и вискозата ще бъдат идеални за лятото. Освен това те са естествени материали и много приятни за кожата.

Когато купувате туника, както и при закупуването на блузи, обърнете внимание на няколко детайла. На първо място, трябва да изберете кройката му според вашата фигура. Х-фигурата, която се характеризира с вдлъбнатина на талията и по-обилен бюст и по-широк ханш, изглежда най-добре в туника с V-образно деколте.Тя ще изтъни шията и бюста, оптически ще намали раменете. По-скоро се откажете от дебелите плетени кройки с водолазка. Също така си струва да добавите колан, подчертаващ талията.

За дамите с т. нар. статуйна фигура, т.е. във формата на буквата I, се препоръчва да носят дрехи, които са вталени, с обло деколте и бухнали ръкави. Характеризира се с тънка талия и оформени крака, докато раменете обикновено са толкова широки, колкото бедрата. При такова телосложение трябва да се избягват прекалено големи кройки и ниска талия.

Y силуетът е обърнат триъгълник. Тя се отличава с широки рамене, големи гърди и тънки крака. В този случай си струва да се съсредоточите върху оптичното стесняване на горната част на торса. Най-добре е да носите V-образни деколтета и пликове. Методът за туника, вързана с колан на талията, ще бъде много добро решение тук.

Ако имате заоблен корем, по-малки бедра и по-големи гърди, имате форма О. Струва си да изберете туники с по-дълги, по-широки ръкави. Добре ще е туниката да е по-свободна на височината на ханша. Деколтето може да бъде класическо, но не забравяйте, че трябва да бъде изрязано не по-ниско от ключиците.

Жените с А-образна фигура, т.е. с по-тесни рамене и по-малък бюст и по-широк ханш, трябва да изберат туники, които ще им придадат обем в бюста и ръцете. Този ефект може да се получи, ако туниката има допълнителни декорации или волани. Изберете по-скоро свободно, oversize, определено не стегнато тяло. Също така си струва да запомните да подчертаете вдлъбнатината на талията.

За дамите с Н-образна фигура препоръчваме модели, които са със стеснение в талията. Можете също така да го завържете на талията, което лесно ще подчертае талията.

Как да стилизирате туника?

Много добре изглеждат прилепнали пурети, спортни обувки и туника във вариант на риза. Този стил може да се използва за ходене на работа или бизнес среща. Освен това е идеално съчетан с фигурата. Има деликатно V-образно деколте.Краищата на ръкавите правят леко консервативния стил много по-интересен.

Красива визия с туника от риза в наситен цвят, която веднага хваща окото. Допълнете с леки токчета в подходящ нюанс и тесни дънки. Това е елегантно, но не прекалено. Със сигурност хваща окото и прави впечатление. Това показва, че прости елементи, правилно съчетани един с друг, дават невероятен ефект. Такива широки ръкави идеално пасват на силуета О. Цялото нещо изглежда много добре.

Незаменим във всеки гардероб

Дамската туника е елемент, който трябва да присъства във всеки гардероб. Има толкова много изгледи, че ще подхожда на всяка жена и всеки стил. Правилно подбраният модел ще подчертае силуета и ще направи всички стилове, от спортни до елегантни, възхитителни. Безспорното предимство на наличието на туника в гардероба е нейната универсалност. Можете да я носите по много начини – винаги ще изглежда ефектно.

Вашият коментар