Как да декорирате малка всекидневна

 

Планирате ли ремонт на най-обичаното място във вашето жилище? Тогава тази компилация от идеи за декориране на хола ви ще ви помогне да решите какво да купите и как да обзаведете пространството си по такъв начин, че винаги да искате да се върнете там след тежък ден. 

Декорирането на малка всекидневна може да бъде трудно. Без значение обаче колко голямо е вашето място, можете да превърнете стаята в модерно, уютно и перфектно място за почивка, забавление и приятни емоции с вашите гости. Ето как да го постигнете.

Огледала

Да направите малката всекидневна да изглежда по-голяма е много по-лесно, отколкото си мислите. Нуждаете се само от няколко елегантни огледала, които ще разширят пространството, благодарение на отразената от повърхността им светлина.

Стъклени масички за кафе

Стъклените маси са чудесни за малка всекидневна! Те не само правят стаята по-просторна, но и пода по-видим. Що се отнася до запълването на малка всекидневна с мебели, трябва те да бъдат идеално подбрани, за да пасват идеално на пространството.

Стелажи

Възползвайте се от вертикалното пространство, като монтирате стелажи по стените. Като алтернатива вземете библиотека за съхранение на книги, декоративни предмети и колекционерски предмети.

Дизайн на интериора в бяло

Бяла или неутрална цветова схема е най-добрият избор за максимизиране на малка всекидневна. Ако комбинирате бели стени с мебели в бежово или в други успокояващи неутрални цветове, веднага ще получите много по-голямо пространство. Избягвайте да използвате повече от няколко бледи цвята наведнъж, така че всекидневната да не изглежда скучна. Подправете пространството си с малки дози живи цветове и шарки.

Фототапети

Въпреки че може и да ви се струва, че фототапетът ще утежни пространството, не е така. Напротив, правилно подбраният модел ще сътвори чудеса. Не се страхувайте да експериментирате относно цветове, шарки, както и текстура. Обмислете възможността да поставите фототапет на половината стена. Развихрете въображението си.

Изберете правилния диван

Големите дивани, колкото и удобни да са те, могат да заемат почти цялото пространство в хола. Ако искате да украсите правилно малка всекидневна, трябва да избягвате такива мебели. Вместо това си вземете диван, който се разпъва и който може да побере няколко души. Ако често в дома ви гостуват други хора, потърсете диван с ортопедичен матрак за ежедневна употреба. В крайна сметка, последното нещо, което искате, е една страхотна вечер с приятели да завърши с болки в гърба сутринта на следващия ден.

Изберете мебели, които са лесни за преместване

Едно от най-лошите неща, които можете да направите, като декорирате малка всекидневна, е да я препълните с огромно количество неща. Спрете се на елегантен дълбок стол и миниатюрни мебели. Ако все пак искате повече обзавеждане, използвайте елементи, които могат да се преместват лесно, като табуретки и сгъваеми маси.

Дългите завеси са задължителни

Трябва да обърнете допълнително внимание на прозорците във всекидневната, без значение дали завесите висят стигат до пода или не. Ако искате да направите стените по-високи визуално, завесите трябва просто да докосват леко пода. Белите или прозрачни завеси осигуряват естествена светлина, по-светлите места винаги изглеждат просторни.

Многофункционални мебели

Малката всекидневна няма да бъде перфектна без многофункционално обзавеждане. Качествената масичка за кафе може да се използва както за съхранение, така и за работа.

Това ще ви помогне да използвате най-добре малкото пространство, като същевременно сведете до минимум броя на елементите. Помислете за диван с място за съхранение под него, сгъваеми маси и табуретки, които могат да се използват за сядане, съхранение, а също и като допълнителна повърхност. Такива мебели биха направили всекидневната не само по-малко препълнена, но и по-просторна.

Не забравяйте за растенията

Не оставяйте малката всекидневна без зеленина. Декорирането на пространство със стайни растения е чудесен и икономичен начин за добавяне на цветове и текстури веднага! Ако нямате време да се грижите за цветята, изберете невзискателни растения, които не се нуждаят от много светлина. Вместо живи растения можете да изберете и картини с флорални мотиви.

Вашият коментар