Какво са вибраторите и как да ги използвате?

Вибраторите са секс играчки, които се използват върху тялото за създаване на сексуална стимулация. Съвременните вибратори, известни още като масажори, използват електронно захранване за създаване на вибрации или импулси. Вибраторите се предлагат в много форми и размери.

Вибраторите се използват чрез поставяне на устройството върху чувствителни ерогенни зони, които са места по тялото ви, които увеличават сексуалното удоволствие. Те могат да се използват външно върху пениса, вулвата, клитора и ануса, или могат да се използват вътрешно в ануса или вагината. Продължителната стимулация може да създаде чувство на сексуално удоволствие и в крайна сметка да доведе до оргазъм. Вибраторите могат да се използват самостоятелно или с партньор. Използването на вибратор е популярно както сред мъжете, така и сред жените от всякаква сексуална ориентация.

Защо хората ги харесват? Вибраторите могат да увеличат чувството на сексуално удоволствие и да направят оргазмите по-лесни за постигане. Различните хора може да предпочитат различни нива на интензивност на вибрациите и някои хора може да са по-чувствителни към вибрации от други. Има много различни видове вибратори, така че някои може да са по-подходящи за определени хора от други.

Проучвания показват, че почти половината от жените не са доволни от това колко често успяват да постигнат оргазъм. Оргазмите освобождават хормона окситоцин, който може да създаде чувство на обич или социална връзка и може да увеличи чувството на щастие. Докато много хора харесват вибратори, те са особено популярни сред жените, които имат проблеми с оргазма чрез мастурбация или проникване от партньор. Много експерти по сексуално здраве препоръчват жените, които изпитват тези проблеми, да използват вибратори, за да им помогнат да постигнат оргазъм по-лесно.

Вибраторите могат да бъдат полезни и за хора, които имат ниско либидо, аноргазмия (състояние, при което човек не може да постигне оргазъм), двигателни или сензорни увреждания или състояния, които пречат на вагинално проникване.

Как да използвате вибратори безопасно? Вибраторите са безопасни за използване. Изследванията показват, че страничните ефекти, свързани с употребата на вибратор, са изключително редки. Има много различни видове вибратори. Някои са предназначени за проникване, докато други не са. Освен това някои може да вибрират по-силно от други. Някои вибратори се зареждат, докато други работят на батерии. Направете проучване, за да изберете такъв, който ще задоволи вашите нужди, въпреки че много вибратори имат различни възможни приложения и настройки за сила на вибрациите.

Лубрикантът може да помогне изключително за по-приятната употреба на вибратора. Важно е да се уверите, че лубрикантът е съвместим с вашата играчка. Обикновено тези на водна основа са най-добри.

Вашият коментар