Какво представляват ултразвуковите уреди за борба с вредители?

Дамите днес очаквано са най-добрите потребители на информация за новостите не само в областта на модата, но и на иновации, свързани с чистотата и безупречния фон в домашната среда. За тях семейното пространство е символ на уют и спокойствие, а това изисква да бъде защитено от вредители. Хлебарките са най-често срещаната заплаха за перфектния дом, затова Damski.eu предоставя на всички домакини информация за една иновативна идея. Предложението е ултразвукови уреди против хлебарките и представлява уред за хуманно прогонване на хлебарки от жизненото пространство на хората.

Какво представлява ултразвуковото устройство? 

На дамите ще се хареса кратката характеристика на тези компактни уреди – те са най-съвременната, чиста и привлекателна възможност да се държат неприятните вредители далече от пространствата, населявани от хората. Как става това?

Ултразвукови устройства е общо название за огромно разнообразие от предложения, засягащи уреди на основата на ултразвукови технологии, произвеждащи вълни  с честота над горната граница на човешкия слух, която е 20 килохерца. Тези уреди са компактни, състоят се от електронен генератор  и захранван от него  пиезоелектричен ултразвуков излъчвател за високи честоти. Важно условие е излъчвателят и генераторът да работят в условие на резонанс.

Принципът на ултразвуковите сигнали и тяхното разпространение в пространството, се състои в това, че ултразвукът се отразява в твърдите повърхности и не се отразява или бива попит в меки повърхности.

Ултразвуковият сигнал, който се излъчва, е с променлива честота. Честотата на ултразвука, използван в устройствата, е в орбитата на чуваемост на хлебарките, тя  влияе на слуховата и нервната система на хлебарките и ги кара да напускат жилището след няколко дни.

Уредът плаши вредителите. Промяната е вълнообразна, а това не позволява на хлебарките да привикнат с него веднага и този факт повишава ефективността му. Към устройството има адаптер, който се включва в мрежата за захранване на генератора и е нужно той да бъде винаги включен.

Вълните, които произвежда, се улавят от тях, без да бъдат усетени от хората и топлокръвните домашни любимци. По тази причина устройствата са напълно безопасни за хората, включително уязвими случаи като тези с пейсмейкъри, слухови апарати, както и за околната среда. Те не смущават работата на телевизионни приемници и друга техника. Екологичната и безопасна същност на устройствата, дълготрайното им действие и тяхната икономичност по отношение на използвана енергия ги правят интересно предложение, приковаващо вниманието на потребителите.

Съществуват различни модификации на уредите, включително комбинирани – ултразвукови уреди и електромагнитни устройства с излъчване за по-високо въздействие върху вредителите.

 Какви съвети трябва да следват потребителите, които искат да ползват ултразвуков уред за борба с вредители? 

  • За да бъде ефективно ултразвуковото устройство, е нужно да се използва повече от един уред. Това ще помогне да се прогонят колониите от хлебарки, защото тези насекоми обикновено се настаняват в жилището, образувайки огромна популация.
  • Необходимо е да се следи устройството по време на работа за поява на дефекти. Използването на дефектно устройство създава проблеми на хората и домашните любимци.
  • Това устройство, подобно на магнитните, трябва да бъде непрекъснато включено в мрежата, но разходът на ток е минимален.
  • За да бъде ефективен уредът, мястото му е на 1-1,5 метра над пода. Така се увеличава площта на действието му.
  • Безопасността по отношение на хората и домашните любимци е спорна според някои експерти, затова е добре да се следи състоянието на хората и домашните любимци и при оплаквания, трябва да се преустанови използването на устройството.
  • При избор на уред е добре да има като налична функция вълнообразна честота на звука. Такива звукови вълни не позволяват на вредителите да свикнат с неблагоприятната среда. Процесите на нервна регулация при хлебарките достигат своя апогей.

Безопасно ли е за домашни любимци?

В повечето домакинства се отглеждат домашни любимци и затова въпросът за въздействието на устройствата върху различните видове животни изисква пояснение. Някои домашни любимци като хамстери, морски свинчета, зайчета принадлежат към гризачите и долавят ултразвука от устройството, предназначено да прогони животни, сродни на тях. Те ще бъдат обезпокоени от тези устройства, затова квалифицираната намеса на специалисти в борбата с вредители може да спести много неприятности на стопаните покрай домашните им питомци. www.preventa.bg предлага компетентна помощ за цялостно справяне с проблема, като дава 6-месечна гаранция за безупречна работа.

Вашият коментар