Какво представляват дрегерите?

В живота ни често се случва да предизвикваме себе си по най-различни причини – в любовен аспект, в професионален план, с приятели или семейството си, с някое екстремно преживяване, дори докато мечтаем и ни хрумне някаква друга идея. Най-често предизвикваме себе си, за да докажем, че сме силни, можещи и да проверим възможностите си. Но има и ситуации, в които сме предизвикани от някой друг. Внимавайте какво е предизвикателството и дали си заслужава риска, защото има ситуации, които могат да застрашат здравето и живота ви. Не си заслужава такава жертва! Винаги когато предприемете ново предизвикателство не пийте алкохол за кураж, не винаги помага. Ако доказвате нещо – направете го натурално „без добавки и подсладители“. Ако сте под въздействието на алкохол и опиати в такъв момент, изчакайте действието им да премине. Първо мислете, а след това действайте, бъдете разумни!

За да сте сигурни, че действието на алкохола е преминало, можете да направите проба с дрегер за алкохол. Какво представляват дрегерите за алкохол? Според вида и предназначението си те са различни и биват: персонални дрегери – за шофьори преди да шофират, за личен контрол, ако работодателят извършва проверка на работното място, за лична проверка или проверка на човек с проблеми с алкохола; професионални дрегери – за проверка на работното място на работници и служители, изискващо извършване на определени действия и работа с машини, където трезвеността е от изключително значение, шофьори или друг персонал, както и за проверка на постъпващи пациенти в лечебно заведение за установяване на алкохолната интоксикация; дрегер – имобилайзер – дрегер, който блокира запалването на двигателя, като шофьорът трябва да даде проба и ако концентрацията на алкохола е под безопасната граница, дрегерът освобождава блокирането на двигателя и шофьорът може да извършва възложените му работни задачи. Професионалните дрегери за алкохол се налага да минават редовна техническа проверка и калибриране на точността, като това зависи от модела, натоварването и законодателните наредби. Обикновено техническата проверка се извършва на всеки 6 или 12 месеца.

На българския пазар има различни фирми с такава и подобна насоченост, но предлагам да се доверите на професионалистите от Alcotester.bg, където се предлага дрегер за алкохол на доказали се марки в тази област. Освен дрегери за алкохол, Alcotester.bg е с богат опит в използването на тестове за наркотици. Като те определят наличието или липсата на наркотични субстанции в кръвта на човек, като при наличие отчитат положителност за кокаин, хероин, амфетамини, кодеин, морфин, метадон, маково семе, екстази и други. Предлага се и калибрация на професионалните модели дрегери, както и нужните резервни части и аксесоари. Освен това се предоставя одит на ПВТР, процедури и протоколи за проверка на алкохол и наркотични субстанции, а ако нямате такива, ще ви помогнат при въвеждането им.

Alcotester.bg предлага продукти за отчитане наличието на алкохол, наркотици и опасни газове. Гарантират се точни измервания и стабилни резултати, чрез които да можете да реагирате навременно в определени ситуации, като предотвратите такива обстоятелства, каквито застрашават живота на хората, тяхното здраве. Доверете се на професионална консултация от специалистите за подходящите за вас дрегери за алкохол и наркотици.

Употребата на алкохол и наркотици при шофиране, извършване на дейности с машини, дори провокативна комуникация с хора и други дейности, може до доведе до неприятни ситуации и непоправими последствия. Избягвайте употребата на алкохол в големи количества и наркотични субстанции, ако уважавате себе си, своето здраве и цените живота си и живота на заобикалящите ви хора. Бъдете разумни!

Всяко предизвикателство завладява, забавлява и в зависимост от крайния резултат ние сме удовлетворени или натъжени. Но тръпката и адреналинът са ключови във впускането на новото изживяване и само вие решавате дали си заслужава. Самият живот е едно предизвикателство, едно приключение, затова живейте пълноценно, здравословно и разумно!

Вашият коментар