Какво знаем за видовете масажи

В своята практика терапевтите използват различни видове масажи, които повлияват по различен начин тялото и психиката ни. Освен с ръце, съществуват и масажи с различни помощни средства като горещи камъни, етерични масла и различни масажни продукти.

Как да изберете към какъв вид масаж да се насочите, за да се възползвате максимално от ползите му?

На първо място обърнете внимание на нуждата, която ви кара да се обърнете към тази благотворна за човешкото здраве и психика терапия, каквато по дефиниция са масажите.

Ако често страдате от простудни заболявания и искате да подобрите своя имунитет, можете да се насочите към масаж с горещи камъни, при който един от ефектите е, че дава мощен тласък на имунната система. Този вид масаж е особено подходящ за зимата, тъй като доказано облекчава болките в тялото и мускулното напрежение, характерни за повечето простудни заболявания. Масажът с горещи камъни се прави от специално обучен специалист, който освен разтриване, използва по-специфични техники като дълги удари, кръгови движения, вибрация, почукване и други.

Ако имате напрегнато ежедневие и търсите начин да се отпуснете, насочете се към релаксиращия масаж, който включва и спокойна музика, приглушено осветление и използването на специални масла за ароматерапия. При него вие лягате и се наслаждавате, докато терапевтът прилага техники като продължително галене, леко мачкане на кожата и ритмично люлеене.

Който и вид масаж да изберете, отделете време да се запознаете с няколко задължителни при тези процедури правила. Избягвайте употребата на големи количества храна и алкохол преди да отидете, тъй като това може да намали очакваните ефекти. Добра идея е да пиете много вода, която ще подпомогне тялото ви при изкарването на токсините от него.

Ако имате кожни алергии или наскоро сте претърпели операция, това е важна иформация, която трябва да споделите предварително и която ще повлияе на начина, по който ще се проведе масажа и на видовете масла, които терапевтът ще използва.

Най-важното, което трябва да правите, за да получите максимална ползва от масажа, е да се отпуснете и да се насладите на приятното изживяване и тихата и релаксираща атмосфера.

Вашият коментар