Защо геймърски столове не са за подценяване?

Пред вас е желаната конфигурация и с огромно желание сядате и започвате да играете на любимата си игра. Чувствате се невероятно и покрай вас неусетно се изнизва час след час. В един момент, с нежелание ставате от играта: все пак, има и утрешен ден, а и цял лист със задачи, които ви очакват и за които трябва да сте в идеална форма и кондиция. И точно в този момент установявате, че нещо не е наред: от дългото стоене на обикновения офис стол ви боли гърба, а и врата ви се схваща. Само ако бяхте предвидили бюджет и за подходящия стол…

За да не изпаднете никога в подобна ситуация, когато планирате как да похарчите бюджета си за нов геймърски компютър, погледнете и към предложенията за геймърски столове – Plasico IT Superstore – богатият избор от модели ще удовлетвори дори и най-претенциозния купувач.  Ергономичните столове са важен елемент, който често бива пренебрегван предвид ограниченията, наложени от предвидените средства за покупката. Но какво точно да гледате при избора на стол?

Ергономичността е наука, която изследва съвкупността от усилия, необходими за извършване на определена дейност. Или с други думи, как и колко се движат определени части от човешкото тяло спрямо цялото тяло: дали се въртим често на 180 градуса, дали се навеждаме или изправяме и т.н. Единственият начин да избегнем тези движения е да ги заместим с такива, които не изискват движение на отделни части, не изискват и движения на цялото тяло. Тук на помощ идват характеристиките на стола: дори и най-обикновеният офис стол е на колелца, които позволяват освен завъртане и ергономично придвижване. Но ергономичността не е само движения: тя е свързана и с постоянното положение на тялото с цел избягване на умора. При геймърските столове това се постига чрез непривичния наклон на облегалката, както и чрез нейната дължина, за да осигури опора за врата и главата. За положението на ръцете и наличието на странични облегалки изобщо няма да отделяме внимание – това е абсолютно задължителна характеристика дори и за най-обикновения офис стол, да не говорим за този, който използваме през  свободното си време. Не на последно място е и формата на облегалката: тук водеща е възможността за свободна циркулация на въздух между тялото и стола. Добре е да се помисли и за наличието на поставка пред тялото за поставяне на клавиатурата, но все пак всичко отново зависи от наличните средства. Ако все още се колебаете на какво да се спрете, доверете се на нашите онлайн сътрудници от магазин Plasico.

Вашият коментар