Женската красота и навиците

След 30 много от рутинните дейности в ежедневието започват да се променят. Това се отнася особено за грижата за красота. И е наложено от промените, които настъпват в тялото и кожата. Всички жени са различни и имат различна кожа, факт. Но едно е сигурно – тя губи своята еластичност. Това налага различно отношение към грима и грижата за кожата. Стареенето е нормален процес, който не трябва да ви изправя пред драма. По-важното е как да адаптирате навиците си, за да отговаряте на новите потребности на красотата. Не трябва да ви плашат първите бръчки, нито следващите. Напротив, това трябва да ви мотивира да търсите информация и да се запознавате с нови трикове.

Ето някои от тях, които повечето жени над 30 познават перфектно.

1. Тен на кожата

След 30 започват да се появяват по-осезаемо пигментните петна особено по кожата на лицето. Добра основа и течен фон дьо тен са добри помощници, а CC кремовете са почти задължителни.

2. Бронзирайте

Чертите на лицето ви с времето се променят. Бронзантът е чудесен за скулптуриране на лицето – нанасяйте го с широка четка по линията на косата си, брадичката и носа.

3. Не „маскирайте“ лицето си

На 30 вече трябва да знаете как се нанася коректора под очите, за да не изглеждате като Зоро. Избирайте коректор, който съвпада с цвета на фон дьо тена ви и го нанасяйте под формата на триъгълник под окото, чийто остър връх сочи към скулата.

4. Отворени очи

Очите ви могат да изглеждат по-големи, като използвате молив за очи с цвят шампанско и го нанасяте във вътрешния ръб на клепача. Белият молив не е за предпочитане – той създава „фалшив“ блясък. Използвайте миглоизвивачка и нанасяйте спиралата по два слоя.

5. Примирете се с белите коси

През 2015-та дори е тенденция и доста дизайнери изрусиха в сиво-русо косите на моделите си. Този цвят ще ви накара да изглеждате загадъчна и интересна жена, но не и възрастна.

6. Предпазливо с цветовете

Ако все пак искате да скриете белите си косми, използвайте шампоан оцветител. С него цветът ще се отмие след около 20 измивания с шампоан. Но сивите коси може да скриете с шампоан-оцветител само ако са под 50% от цялата ви коса.

7. Скулптурирайте веждите си

Много жени преоткриват силата на няколко сенки по изпъкналите части на челото, както и под веждите. Така погледът става по-свеж като след мързелива сутрин.

8. Кофеин в крема за очи

Няма по-ефективно решение за подпухнали очи от кофеин в крема. Тази съставка помага срещу тъмните кръгове и подпухването, помага за по-бързото събуждане.

9. Ролята на ружа

С цвят на скулите всяко лице изглежда по-младо Условието е да изберете руж, който е подходящ за тена на лицето ви. Внимавайте да не прекалите с ружа – това има обратен ефект.

10. SPF

Без значение на каква възраст сте, SPF факторът в козметиката е това, което трябва да присъства. Само така ще си осигурите превенция срещу петна и състаряване на кожата. Използвайте козметика с SPF фактор през цялата година.

Вашият коментар