Дунапрен и мемори пяна – от къде да си купите днес

Обичате да спите на висока и твърда възглавница? Купувате непрестанно, но все някак се чувствате неудобно. Минава малко време и тя вече не ви се струва толкова удобна, както е била в началото. Решението, за да постигнете първоначалната височина и твърдост на възглавницата, е да я отворите и да сложите допълнително дунапрен. Продава ли се все още такова чудо по магазините обаче? Да, различни дунапрени и мемори пяна ще откриете в Борса Узунов.

Дунапренът и мемори пяната са два вида полиуретанова пяна, които намират широко приложение днес. Те се използват за направата на матраци и възглавници основно.

Дунапренът се предлага в различни плътности, като по-плътните видове са по-здрави и поддържащи. Ето кои са и неговите предимства:

• Лекота – той е сравнително лек материал, което го прави лесен за транспортиране и използване.
• Еластичност – еластичността, която дунапренът притежава, позволява връщането му в първоначалната форма след компресиране.
• Достъпност – изключително достъпен материал, което го прави популярен избор за широк кръг от приложения.

Мемори пяната е по-чувствителна към топлината. Тя обаче се адаптира към формата на тялото, като му осигурява удобство и комфорт. Нейните предимства се свеждат до:

• Подобрена опора – способността на пяната да се адаптира към формата на тялото дава възможност да се осигури и по-добрата му опора.
• По-добра терморегулация – тя има и способност да абсорбира топлината от тялото и впоследствие я отделя бавно. По този начин по-продължително време се поддържа комфортна температура.
• Има по-голяма издръжливост от дунапрена, което я прави и по-малко податлива на износване.

На дунапрен или на мемори пяна да заложите при избора си на матрак? Това зависи от вашите индивидуални нужди и предпочитания, разбира се. Ето и няколко съвета за избор на матрак, които може да ви бъдат от полза:

• Ако имате болки в гърба или врата, мемори пяната е по-подходящият материал, тъй като осигурява по-добра опора в тези области.
• Ако пък имате алергии, дунапренът ще се окаже по-добрият избор. Причината е, че е по-малко податлив на задържане на прах и акари.
• Ако имате деца, отново можете да заложите на дунапрен. Той е много по-лесен за почистване и именно това го прави подходящ.

Както вече споменахме, Борса Узунов е мястото, където ще откриете богато разнообразие от дунапрени и мемори пяна, както и продукти, произведени от тях. Очакват ви различни размери и дебелини от този тип материали, които да отговорят на вашите конкретни нужди.

Тук ще откриете и богато разнообразие от матраци – за спални или единични легла. А ако предпочитате онлайн пазаруването, можете да разгледате уеб сайта на фирмата – borsauzunov.bg. При въпроси от ваша страна, онлайн консултантите са на ваше разположение, за да ви дадат пълна информация за харесания от вас продукт. Така ще можете да направите правилния избор на матрак и да се насладите на спокоен и комфортен сън.

Вашият коментар