Вискозен килим – защо всички са полудели по тях и какво трябва да знаем за материалът, от който са изработени?

 

Вискозата е специален текстилен материал, който е изкуствено направен с помощта на специална обработка на естествената дървесна маса. Няма нищо изненадващо във факта, че неговите свойства правят възможно създаването на различни продукти (включително килими), които се отличават с уникално качество и възможност за комбиниране на много материали в допълнение. Поръчайте си такъв тип килими тук.

В зависимост от това има много модели и видове вискозни килими, тъй като има огромно разнообразие от комбинации и комбинации от материали. Сред тях може би трябва да се подчертаят най-популярните и широко разпространени видове:

• Вискоза и коприна. Основната характеристика на този тип килим е неговата цена. Факт е, че коприната все още е най-скъпият материал, така че не всеки може да си позволи килим, направен от такива суровини. Ето защо „тъкането“ на вискоза е придобило толкова широка популярност – позволява ви значително да намалите цената на копринените килими, като същевременно практически не засяга техните свойства и външен вид. Такива елитни продукти все още се считат за най-оптималния избор за дома, тъй като и най-тънките от тях са надеждни и висококачествени продукти.

• Смес от вискоза и вълна. Вълната е естествен материал с повишена плътност и запазване на топлината. Един от недостатъците му, който може значително да развали впечатлението ви, е не особено привлекателният външен вид. Именно този проблем може да бъде решен чрез преплитане на вискозни влакна. Благодарение на тази комбинация получавате плътен и топъл килим, който освен това е приятен на допир и има привлекателен външен вид.

• Вискоза с памук или памук. Тази комбинация се използва за по-добра здравина на продукта. Килимите могат да бъдат по-дебели и по-дебели, като поддържат топлината добре. Те обаче се считат за достатъчно чувствителни към влага, която лесно може да ги развали.

Освен това има няколко вида самата вискоза. Качеството на килима, който сте закупили, пряко зависи от неговите свойства.

• Чиста естествена вискоза. Този материал страда силно от влага. На допир вискозата е сух, много мек, деликатен и приятен материал. Когато е изложен на влага, той лесно губи своите якостни характеристики.

Вашият коментар