Вижте кои са най-актуалните тенденции в обзавеждането на банята

Банята е едно от най-често посещаваните помещения в дома, а разнообразието от мебели за нея – огромно. Едновременно с това тя има и най-сериозни изисквания пред обзавеждането и поставя редица предизвикателства, които не са характерни за останалите локации в дома. Затова и тенденциите в тази област се променят всяка година, но има и непреходни фактори, които ще продължат да оказват влияние винаги.

Влагата, проветряването, защитата на електрическата инсталация, хигиената, ароматизирането и запазването на личната неприкосновеност – това са само част от важните аспекти, на които трябва да обърнем внимание при обзавеждането на банята. Същевременно това не означава, че тя не трябва да е стилна и красива. И най-вече – обзавеждането за нея трябва да е качествено, за да можем да го използваме максимално дълго. Поради високата влажност в помещението, от голямо значение е мебелите, с които я обзаведем, да бъдат с влагоустойчиво покритие, което ще гарантира красивия им вид и функционалност дълги години.

Как да изберем подходящите водоустойчиви шкафове за баня

Експертите от бранша препоръчват да инвестираме в качество и в материали, устойчиви на вода и влага. Такива например могат да бъдат модерните водоустойчиви шкафове за баня, изработени от качествени водоустойчиви материали. “Без значение дали банята е голяма или малка, наличието на горен шкаф с огледало е задължителна част от обзавеждането ѝ. В момента са модерни модели с LED осветление, които се отличават с удобно разпределение на вътрешното им пространство” – посочват специалисти от компании в сектора.

Сред останалите задължителни елементи в съвременната баня са мивката и шкафът под нея. За тях е актуално да са максимално семпли и функционални, с красиви и луксозно изглеждащи конзолни шкафове. Ако банята ви е голяма и имате достатъчно място, можете да изберете и колонен шкаф, който може да бъде конзолен, ъглов или свободностоящ. Най-важно от всичко, според специалистите по интериорен дизайн, е да изберем водоустойчиви шкафове за баня, които са гаранция за удобство, комфорт и дълготрайна употреба.

Предимствата

на качествените водоустойчиви мебели за баня са многобройни. Те са модерни, красиви на външен вид, създават уют и са приятни на допир. Но преди всичко с тях можем да бъдем спокойни, че ще издържат максимално дълго във времето и няма да променят външния си вид след няколко години употреба.

При покупка е важно да се обърне внимание и на самата им изработка, тъй като колкото по-качествени са едни шкафове за баня, толкова повече време ще можем да се наслаждаваме на тяхната красота и функционалност.

Материалите

Дървото е сред класическите материали, от които се изработват съвременните мебели за баня. Разбира се, има и противници на идеята, според които дървеното обзавеждане може лесно да се разруши и повреди в помещение с повишено количество влага. Истината обаче е, че съществуват определени видове дървесина – като например елшата – които повишават здравината си при наличието на влага и са добро решение при обзавеждането на банята.

Друг материал, подходящ за целта, е натуралната дървесина – МДФ. От нея след специален процес на обработка (грундиране и покриване с емайл), се правят масивни плоскости за производство на влагоустойчиви мебели за баня.

В много случаи модерното обзавеждане за баня се прави от водоустойчиви ПДЧ плоскости или пластмаса. Луксозните мебелни гарнитури, от друга страна, често са изграждани от керамика, камък или мраморно стъкло.

Една от най-популярните у нас суровини за производства на мебели за баня си остава PVC-то. Този материал е подходящ за малки по размер бани, които няма проблем да бъдат обливани с вода, докато се къпете или използвате вашата вана.

В заключение

можем да обобщим, че при обзавеждането на банята е важно първо да обърнем внимание на това как и от какви материали са произведени мебелите. А едва след това да помислим за дизайна, подредбата и размерите. Само така ще си гарантираме, че дори и след десетилетия ще можем отново да се наслаждаваме на добрия външен вид и функционалност на всички мебели в едно от най-важните помещения за всеки дом.

Вашият коментар