Видове бебешки колички: Как да се ориентирате бързо в избора?

Всъщност не е толкова лесно да се ориентирате в света на бебешките колички като нов или бъдещ родител. Поради това можете да прекарате наистина много време в търсене на най-добрите марки колички онлайн.

За да се ориентирате по-лесно в цялото това многообразие на детски колички, е добре да знаете какви видове има. Основно можем да ги разграничим в пет групи: комбинирана количка, двойна количка, лятна количка, количка 2 в 1, количка 3 в 1.

  • Комбинирана количка

Това е най-популярния модел сред родителите, тъй като може да се използва от самото раждане до навършването на поне две години. Тя се трансформира лесно от кош за новородено в лятна количка. Когато бебето започне да седи, превръщате коша в седалка.

Обикновено този тип колички не са скъпи и са не лош избор за повечето родители. Сгъват се сравнително лесно. Разбира се, имат и някои недостатъци, като това че не могат да предложат същото удобство като самостоятелната зимна количка и имат по-малки колела.

  • Двойна количка

На пазара има и специален сегмент за родителите на близнаци и тризнаци. Понякога двойните колички се използват и за деца с малка възрастова разлика. Тук ваш приоритет трябва да бъде сигурността и надеждността на модела, тъй като натоварването на общите части ще бъде по-голямо. Изберете здрав модел с прилично окачване и стабилни гуми.

  • Лятна количка

Това е малка, функционална количка, която се използва предимно за път. Поради малките си размери тя се пренася по-лесно и изисква по-малко място в багажното отделение. Удобна е и за градски условия, когато бебето може вече да се седи седнало.

Много родители имат две колички – една по-стабилна, с по-големи гуми за повече комфорт, и лятна количка за пътуване, почивка и разходка в парка.

  • Количка 2 в 1

На пазара ще откриете и много комплекти бебешка колички, които включват кош за новородено и седалка за дете над 2 години.

Използвате коша до момента, в който детето може да седи стабилно в седнало положение. Когато той стане прекалено малък, е време да преминете към летния вариант на количката. В противен случай бебето може да се преобърне или изтласка нагоре. Тогава кошът вече не е безопасен и е време да преминете към количка.

  • Бебешка количка 3 в 1

Системата 3 в 1 ви осигурява всичко необходимо за бебето от първите дни до навършване на 3-4 годинки  – кош за новородено, седалка за  дете над 2 години и столче за кола в един дизайн. Това е отлично решение, ако така или иначе ще купувате отделно столче за кола. Тези комплекти са и по-изгодни, отколкото ако купувате артикулите поотделно.

Несъмнено най-доброто решение е да разполагате и със зимен кош, и със седалка и с кошче за кола, особено ако пътувате често. Комплектът ви гарантира безопасност и сигурност при всякакви условия. Не случайно най-добрите марки задължително предлагат подобни комплекти. Разбира се, можете да намерите и евтини бебешки колички 3 в 1, които предлагат не лоши характеристики.

Преди да решите кой модел е най-подходящ за вашето дете, помислете дали ще се наложи да използвате седалка за кола, дали да искате да разполагате едновременно със зимна и лятна количка и дали искате комплектът ви да включва възможно най-много аксесоари.

За щастие предлагането на бебешки колички е толкова разнообразно, че за вас ще бъде истинско предизвикателство да направите правилния избор. Доверете се на професионалистите от  онлайн магазин tedko.bg при този важен за вас и детето избор.

Вашият коментар