Безопасен хотел по време на пандемия? Възможно е

Пътуванията и екскурзиите по време на пандемия не трябва да бъдат химера. Дори и в месеците, в които наоколо върлува вирусът, а темата COVID-19 е водеща в почти всички страни по света, не означава, че човек трябва да се откаже от почивката си. Просто тази година тя ще бъде малко по – различна.

Какво съветват експертите?

Когато става въпрос за самото пътуване е желателно да се избягва обществен транспорт. Личен автомобил или кола под наем е по – добрата опция, най – малкото, защото гарантира, че няма да има контакт с непознати.

Разбира се, спирането на бензиностанция или посещението на хранителен магазин често е наложително, но в този случай качествена маска и добрата дезинфекция ще гарантират спокойствието на пътуващите.

В случай, че се налага използване на автобус или влак, специалистите съветват – дезинфекция, дезинфекция, дезинфекция. Колкото и чисто да изглежда всичко, след сядане е добре да се почистят ръцете, а наред с това да се третира и всяка повърхност, която се докосва (рамото на седалката, подноса за маса и т.н.).

Що се отнася до местата за настаняване, няма нужда от притеснения. С носене на маска и редовно почистване, пътуващият може да бъде спокоен. Що се отнася до самите хотели, благодарение на кампанията “безопаснапочивка”, българите могат да почиват нормално и същевременно сигурно.

Инициативата е на платформата Luxury Discounts, от която подбират само хотели и къщи за гости, за които безопасността е приоритет, които спазват най-високите стандарти, а условията в тях по отношение на дистанцията, дезинфекцията и хигиената са лично проверени.

 Предвид постоянно променящата се обстановка, от Luxury Discounts предлагат и гъвкавост по отношение на плащанията – настаняването да се заплати на няколко пъти или да се отмени буквално в деня преди резервацията, без клиентът да загуби нищо. А в случай, че си тръгне по време на почивката, ще бъде компенсиран за останалите дни.

Вашият коментар