Аксесоари за кухнята, които имаме и в банята

Ако някой ви попита какво е общото между кухнята и банята, най – вероятно първо ще кажете  нищо. След кратък размисъл, може би ще кажете – и двете са част от жилището. А след още малко, ще добавим – и двете са много важни помещения, които се ползват активно от всички. Да, всичко това е вярно. Но се оказва, че между кухнята и банята има много общи неща. И може да ги обединим под едно име – обзавеждане.

Под обзавеждане за баня и кухня не мислете само за шкафове, маса и плот. Има и редица други компоненти, на които си струва да обърнете внимание, ако планирате смяна или обновление на тези стаи в жилището си.

Започваме с най–важното – мивката

Когато избираме мивка за кухнята или банята, съобразете стила, но и от колко души ще се ползва. Ако имате голямо семейство, това автоматично предполага голяма или двойна мивка. Ако живеете сами, почти не се прибирате или не се задържате много в кухнята, може да заложите на дизайнерски модел, който да е по – скоро аксесоар.

Смесители

Отново според вида на мивката, стила на помещението, както и натовареността, може да избирате измежду редица видове и модели на смесителите. В магазина на Synox ще намерите много красиви и качествени предложения, с различно покритие, височина и начин на вграждане.

Мебели

Да, мебелите за баня и за кухня са доста различни, но това, което ги обединява е удобството. Избирайки мебели за което и да е помещение, трябва да обърнете внимание на височината, цвета, дизайна, устойчивостта, издръжливостта на влага (особено за баня) и качеството.

Бойлер

Ако у дома нямате ТЕЦ или газификация, начинът да имате топла вода е чрез бойлер. Този уред е още едно свързващо звено между двете помещения и в зависимост от местоположението им в дома, може да изберете дали да осигурявате топлоподаването от един уред или два автономни за всяка стая. Но който и да изберете, имайте предвид енергийния клас и практичност на уреда.

Е, както се вижда, кухнята и банята имат доста общи неща. Въпрос на планиране и правилният партньор е да изберете най – добрите и качествени компоненти. 

Вашият коментар